Sleutels 15 eengezinswoningen Lommergroen uitgereikt

Sleutels 15 eengezinswoningen Lommergroen uitgereikt

In de straat Lommergroen leverden Hoedemakers bouw en ontwikkeling in opdracht van Zayaz woningcorporatie afgelopen week 15 zeer energiezuinige eengezinswoningen op. Deze woningen gebruiken geen of heel weinig energie, zijn zeer goed geïsoleerd en het dak ligt vol met zonnepanelen.

Goed voor het milieu
“We hebben hier zo naar uitgekeken”, zegt Hania. Enthousiast lopen zij en haar 7-jarige zoon hun nieuwe straat in, Lommergroen in De Groote Wielen. “Door corona waren er geen kijkdagen. We hebben wel filmpjes gezien, maar nu is het echt zover.” Philippe: “Toen we door het raam gingen kijken, vond ik de stenen van de oprit al fijn! Kijk, dit is mijn nieuwe kamer. Deze muur wordt rood, deze wit en deze blauw, de Nederlandse vlag. En de zolder is zo groot, daar kan ik wel voetballen. Dit is mama’s slaapkamer. Mam, als je jouw bed hier zet, maken we daar een speelhoek voor mij.” Hania: “Nee hoor, je hebt nu overal plek om te spelen. De zolder is inderdaad veel groter dan ik dacht, mooi voor mijn kantoor, de wasmachine en de droger. Wat is het allemaal netjes afgewerkt – en energiezuinig, dus goed voor het milieu. Super belangrijk, want deze kleine man moet later ook nog van de wereld kunnen genieten.”

Sleutels 15 eengezinswoningen Lommergroen uitgereikt_familie

Nieuwe vriendjes
Een paar deuren verder wonen nog een moeder en zoon. Souad en Ryan van 8. “Nu gaat het gelukkig wel weer, maar ik was zó zenuwachtig”, lacht Souad. “We wonen nu aan de andere kant van Rosmalen, in een straat met weinig kinderen. Bovendien zit Ryan nog in Den Bosch op school, dus ik moet hem elke dag brengen en halen. Dat is het fijne van deze wijk: veel kinderen van zijn leeftijd en vlakbij zijn nieuwe school, De Lanen. Hij is al een paar dagen geweest en heeft er veel zin in. Ryan kan nu lopend of op de fiets naar school en veel nieuwe vriendjes maken. We zijn er echt blij mee!”

Theedrinken
Klantadviseur Wafa en haar collega’s loodsen de nieuwe bewoners door de woningen. Ze geven uitleg en overhandigen het welkomstpakket. Er zit ook een klein doosje in, met een theezakje: ‘Kennismaken met de nieuwe buren? Nodig ze uit voor een kopje thee.’ Een stille hint, zegt Wafa. Maar dat komt hier vast helemaal goed.