Centrum

over de buurt / centrum

Het toekomstige centrum vormt letterlijk het hart van De Groote Wielen, met alle voorzieningen binnen handbereik. Een wijkwinkelcentrum van ca. 7.000 m² met twee supermarkten en diverse dagwinkels, een gezondheidscentrum en een mooie kade met een gezellig plein aan de waterplas met kleinschalige horeca. Het nieuwe winkelcentrum komt in de plaats van de tijdelijke winkels op de hoek van de Groote Wielenlaan/Vlietdijk. De combinatie van de horecagelegenheden, winkels en verschillende recreatiemogelijkheden maakt het Centrum dadelijk hét centrum van de hele wijk.

Het nieuwe Centrum wordt een
aantrekkelijke en mooie buurt
die heel goed past in De Groote Wielen.

centrum_2

Sfeerimpressie

over DE WONINGEN / centrum

Het CentrumIn totaal komen er maximaal 600 woningen bij in deze buurt. Daarvan wordt zo’n 25% sociale huurwoning. Ook komen er middeldure huurwoningen en koopappartementen. Tussen de Vesting en Tuinenrijk ligt schoolgebouw ‘Campus aan de Lanen’.

Tuinenrijk
Allereerst worden circa 150 woningen, gelegen in het noordelijk deel van het Centrumplan genaamd Tuinenrijk, ontwikkeld door Hertogbouw en Foruminvest. Het gaat om een mix van korte rijwoningen, tweekappers en vrijstaande woningen. Deze woningen zijn verdeeld over 4 clusters, waarbij elk cluster een eigen gemeenschappelijke binnentuin krijgt. Naar verwachting komen de eerste woningen begin 2022 in verkoop.

Tuinenrijk is een groene woonbuurt waar binnentuinen met bijvoorbeeld diverse fruitbomen en moestuinen gezamenlijk door de bewoners kunnen worden gebruikt. De daadwerkelijke inrichting van de binnentuinen wil de gemeente samen met de toekomstige bewoners ontwerpen. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijf je dan voor de nieuwsbrief via www.wonenintuinenrijk.nl

Vesting
In het midden van het plangebied worden 6 deelplannen gerealiseerd door Zayaz, Hertogbouw en Rialto die samen Vesting vormen. Hier worden circa 320 huur- en koopwoningen gebouwd voor verschillende doelgroepen.

Bekijk de projectwebsite www.wonenincentrumdegrootewielen.nl voor meer informatie over het project van Rialto in de Vesting bestaande uit 47 huurappartementen (De Vesting) en 10 eengezinswoningen (Achter de Vesting). De 10 woningen zijn allen verkocht. De 47 middeldure huurappartementen zullen naar verwachting begin 2023 in de verhuur worden gebracht. De bouw is reeds gestart en de oplevering wordt medio 2023 verwacht.

Interesse in deze huurappartementen? Maak het bekend op de projectwebsite.

Waterpark
Daarnaast worden er circa 130 appartementen, direct grenzend aan de waterplas, gebouwd door Rialto, Van Wanrooij en Hertogbouw. Deze zone van het Centrum wordt Waterpark genoemd. Elk deelplan bevat ongeveer 45 woningen / appartementen.

Bekijk de projectwebsite www.wonenincentrumdegrootewielen.nl voor meer informatie over het project van Rialto in het Waterpark bestaande uit 43 koopappartementen in de gebouwen Ravelijn (9 appartementen) en Bastion (43 appartementen). De verkoop van de 9 appartementen in het complex Ravelijn en de 34 appartementen in complex Bastion is in juli dit jaar gestart.

Kijk voor beschikbaarheid op de projectwebsite.