Centrum

over de buurt / centrum

Lekker flaneren langs de kade, op een terrasje zitten of genieten van de waterplas. In het Centrum van De Groote Wielen voelt u zich zeker welkom. Hier vindt u een mooie kade met een gezellig plein aan de waterplas dat perfect ligt ten opzichte van de zon. De combinatie met de horecagelegenheden en verschillende recreatiemogelijkheden maakt het Centrum heel aantrekkelijk.

Tot 2030 wil de gemeente dat er 10.500 woningen worden gebouwd. Deze woningen in het centrum van De Groote Wielen dragen daaraan bij. In totaal komen er maximaal 600 woningen bij in deze buurt. Daarvan wordt zo’n 25% sociale huurwoning. Ook komen er middeldure huurwoningen en koopappartementen.Het Centrum
Tuinenrijk
Allereerst worden circa 150 woningen, gelegen in het noordelijk deel van het Centrumplan genaamd Tuinenrijk*, ontwikkeld door Hertogbouw en Foruminvest. Het gaat om een mix van korte rijwoningen, tweekappers en vrijstaande woningen. Deze woningen zijn verdeeld over 4 clusters en gelegen rondom een gemeenschappelijke binnentuin. Naar verwachting komen de eerste woningen eind 2021/ begin 2022 in verkoop.

* Momenteel wordt gewerkt aan de website van Tuinenrijk. Binnenkort kunt u uzelf via die site inschrijven voor de nieuwsbrief voor het laatste nieuws over dit deelgebied.

Vesting
In het midden van het plangebied worden 6 bouwblokken gerealiseerd door Zayaz, Hertogbouw en Rialto die samen Vesting vormen. Hier worden circa 320 huur- en koopwoningen gebouw voor verschillende doelgroepen.

Waterpark
Daarnaast worden er circa 120 woningen, direct grenzen aan de waterplas, gebouwd. Deze zone wordt Waterpark genoemd.

Winkelcentrum
In het centrum (deels in De Vesting en deels in Waterpark) komt het wijkwinkelcentrum van ca. 7.000 m² voor de dagelijkse boodschappen, kleinschalige horeca en een gezondheidscentrum. Dit winkelcentrum komt in de plaats van de tijdelijke winkels op de hoek van de Groote Wielenlaan/Vlietdijk.

 

Sfeerimpressie