Centrum

over de buurt / centrum

Lekker flaneren langs de kade, op een terrasje zitten of genieten van de waterplas. In het Centrum van De Groote Wielen voelt u zich zeker welkom. Hier vindt u een mooie kade met een gezellig plein aan de waterplas dat perfect ligt ten opzichte van de zon. De combinatie met de horecagelegenheden en verschillende recreatiemogelijkheden zoals bootverhuur of waterfietsen, maakt Het Centrum heel aantrekkelijk.

Tot 2030 wil de gemeente dat er 10.500 woningen worden gebouwd. Deze woningen in het centrum van De Groote Wielen dragen daar aan bij. In totaal komen er maximaal 600 woningen bij in deze buurt. Daarvan wordt zo’n 25% sociale huurwoning. Ook komen er middeldure huurwoningen en koopappartementen.

Gevarieerd woningaanbod
Allereerst worden circa 130 woningen, gelegen in het noordelijk deel van het Centrumplan genaamd Tuinenrijk*, ontwikkeld door AM. Het gaat om een mix van grote- en kleine rijwoningen, tweekappers en vrijstaande woningen. Deze woningen zijn verdeeld over 4 clusters en gelegen rondom een gemeenschappelijke binnentuin. Naar verwachting komen de eerste woningen eind 2021/ begin 2022 in verkoop.

* Momenteel wordt gewerkt aan de website van Tuinenrijk. Binnenkort kunt u uzelf via die site inschrijven voor de nieuwsbrief voor het laatste nieuws over dit deelgebied.

Winkelcentrum
In deze buurt komen ook een winkelcentrum voor de dagelijkse boodschappen en kleinschalige horeca van ca. 7.000 m² en een gezondheidscentrum. Dit winkelcentrum komt in de plaats van de tijdelijke winkels op de hoek van de Groote Wielenlaan/Vlietdijk.

Het Centrum is dan ook hét verblijfsgebied van De Groote Wielen. Met volop plaats voor allerlei voorzieningen, zoals supermarkten, winkels voor de dagelijkse boodschappen, een sporthal, een medisch centrum, kleinschalige commerciële activiteiten en scholen met voor- en naschoolse opvang. Deze voorzieningen zijn er zowel voor de bewoners van het Centrum als voor de mensen uit de omliggende buurten. Zij kunnen het Centrum eenvoudig bereiken via de bruggen over de waterplas of via de Hustenweg in het noorden.

Dit jaar wordt gebruikt om de bouwplannen uit te werken en de daarvoor benodigde procedures te doorlopen. Eind 2021 kan de bouw van de eerste projecten starten. De planning is er op gericht dat het winkelcentrum in 2023 haar deuren opent en de eerste woningen worden opgeleverd.

Sfeerimpressie

over DE WONINGEN / centrum

Het Centrum wordt als stedelijk bastion aangeduid. De buurt wordt een dichter bebouwd gebied waarin wonen en winkelen uitstekend zijn gecombineerd. Er komen zo’n 400 tot 450 woningen. Met appartementen (waaronder luxe penthouses) die veelal gesitueerd zijn boven de winkels. Daartussenin is plaats voor besloten groene hoven. De stedelijke opzet van het centrum maakt deze woonbuurt een geschikt en aantrekkelijk woongebied voor vele mensen.