Denk mee!

Denk je mee over de Rosmalensedijk?

De ontwikkelingen voor het noordelijk deel van De Groote Wielen zijn in volle gang. Bijvoorbeeld de erfwoningen STEK. Ook worden er volop plannen gemaakt voor het gebied rond de Rosmalensedijk. Op deze plek is nu nog een zanddepot en opslag van materialen van andere bouwprojecten in de wijk, maar ook hier gaat een mooie, groene buurt komen.

Nieuwe buurt
De kaders voor het gebied rond de Rosmalensedijk zijn geschetst. Er komen zo’n 900 woningen: zowel appartementen als grondgebonden woningen en zowel huur als koop. In een groene buurt met een (strand)park aan de plas en natuurlijk ruimte om te wandelen, te fietsen en te spelen. 

Deze buurt wordt ontworpen met dezelfde kenmerken als in het eerste deel van De Groote Wielen. Hierbij staan fietsers en voetgangers nog meer centraal. Om reizen voor hen veilig en comfortabel te maken, krijgen ze eigen paden, gescheiden van het autoverkeer. Daarnaast is het belangrijk dat de buurt en woningen klimaatrobuust zijn. Dat wil zeggen dat door inrichting en bouw is ingespeeld op de mogelijke gevolgen van klimaatverandering. We zetten volop in op een rustige, groene, waterrijke en toekomstbestendige buurt. 

               

Inbreng en ideeën
De gemeente 's-Hertogenbosch heeft eind vorig jaar de kaders voor De Groote Wielen Noord geschetst in het zogenoemd Ruimtelijk Kwaliteitskader. Daarin zowel aandacht voor de gehele noordelijke ontwikkeling, als voor deelgebieden als de Rosmalensedijk. Deze aanpak is hier te lezen.

Binnen de kaders die door de gemeente ’s-Hertogenbosch geschetst zijn, wordt natuurlijk samengewerkt met ontwikkelaars die in De Groote Wielen Noord aan de slag gaan. De inbreng en ideeën van (potentiële) toekomstige bewoners en omwonenden is bij de uitwerking van de buurt erg waardevol. Mensen die leven in de wijk en dagelijks gebruik maken van de voorzieningen, kunnen nuttige input leveren die kan worden meegenomen in de verdere uitwerking van de wijk. 

Op 7 juli was er een inloopbijeenkomst voor omwonenden. Een korte terugblik, vind je hier.

Ook jij bent van harte uitgenodigd om je mening te geven. Dat kan op verschillende manieren, online en/of tijdens sessies die hiervoor georganiseerd worden. Wil je ook meedenken? Vul hier een aantal korte (meerkeuze)vragen in! 

 

Meer informatie?

Abonneer je op de nieuwsbrief of neem contact met ons op!