De watertuinen

over de buurt / DE WATERTUINEN

Wonen aan, op of in het water. Het kan allemaal in De Watertuinen. Hoewel de zes woonbuurten van de wijk allemaal aan het water grenzen, is het water met name in de Watertuinen heel prominent aanwezig. Bijna de helft van het aantal vierkante meters hier bestaat uit water. Er zijn dan ook volop natuurlijke openbare oevers. De vele bruggen en steigers versterken het watergevoel in deze woonbuurt nog eens.

Niet voor niets wordt de Watertuinen ‘het eiland aan de rand van de waterplas’ genoemd. De indeling van de buurt sluit hier perfect op aan. In de Watertuinen vormen zich verschillende eilandjes. Daarmee liggen bijna alle woningen direct aan het water. Dus waar u ook woont, u heeft altijd uw eigen plekje aan het water. Dat geeft meteen een relaxed gevoel aan de wijk. Alsof u op vakantie bent in uw eigen huis.

In de Watertuinen heb je dat
heerlijke eilandgevoel.
Op vakantie maar toch gewoon thuis.

Sfeerimpressie

over DE WONINGEN / DE WATERTUINEN

De sfeer van de woningen verschilt afhankelijk van de plek binnen deze buurt. De Groote Rede is een statige singel met herenhuizen. Aan de westzijde daarvan vindt u vooral lagere bebouwing met tuinen, steigers en vlonders direct aan het water. Ten oosten van De Groote Rede treft u zowel vrij liggende waterwoningen als rijwoningen aan. Ook zijn hier aan een groen plein vrijstaande of geschakelde woningen met tuin of waterterras gerealiseerd. Meestal met twee tot drie woonlagen, soms ook met vier. Aan de waterplas ziet u villa’s in nautische sfeer en de Vlondertuinen, een 5-hoekig wooneiland als baken in de waterplas.

 

BEWONERS AAN HET WOORD

"

In de Watertuinen heb je dat heerlijke eilandgevoel.
Op vakantie maar toch gewoon thuis.