De Lanen

OVer de buurt / DE Lanen

Aan de noordzijde van de Groote Wielenplas ligt de Lanen. De naam van de wijk doet al vermoeden hoe het stratenpatroon van de woonwijk is. Lange, rechte lanen met aan beide kanten van de weg een rij bomen. De straten lopen vanaf de dijk aan de Maas het polderlandschap in. Door de verschillende soorten woningen krijgt de wijk een statige en formele opzet waar veel groenvoorzieningen zijn.

Aan de zuidzijde liggen de woningen aan de waterplas direct aan een groenzone in een meanderende rooilijn. Vanuit twee brede lanen worden de diverse buurten ontsloten. Een aantal groene scheggen omzoomd door woningen zorgen voor zicht op en verbinding met de aangrenzende buurten. De woningen worden gekenmerkt door een moderne baksteen architectuur.

De afgelopen jaren heeft de Lanen zich ontwikkeld tot een populaire en gewilde wijk om te wonen met een gevarieerd aanbod aan nieuwbouwwoningen. Een groot gedeelte van de woningen is inmiddels opgeleverd en veel bewoners hebben er hun intrek genomen. Daarnaast wordt er volop gebouwd en zit een aantal plannen in de ontwikkelfase. De focus ligt nu op de laatste fases binnen Parklanen en Parktuinen.

De Lanen heeft zich ontwikkeld tot een
populaire en gewilde wijk om te wonen!

lanen2 1500 x 1000

Sfeerimpressie

over DE WONINGEN / de lanen

kaart_delanen

Naar verwachting komen er in 2022 nog ongeveer 50 woningen binnen Parktuinen op de markt. Van tweekappers en tussenwoningen tot hoekwoningen en vrijstaande woningen. Hiermee is de Lanen voltooid en biedt het ruimte aan ongeveer 800 woningen. Eind 2023 zullen de laatste woningen worden opgeleverd.

Bezoek de website