Definitieve inrichting openbare ruimte Klooster 3

3 mei 2024

In de week van 13 mei begint het definitief inrichten van de openbare ruimte van Klooster 3. Eind 2024 moet de inrichting klaar zijn. Wat er precies gaat gebeuren? Je leest het hieronder. 

Wat gaan we doen?

In de week van 13 mei komt er een nieuwe stoep bij blok A en B. Op dinsdag 13 augustus volgen blok C en D. Deze werkzaamheden zijn klaar voor de oplevering van de appartementen.

  • Vanaf dinsdag 13 augustus tot de week van 2 september wordt de kruising op de Vlietdijk aangepast. De kruising wordt verhoogd zodat deze nog veiliger wordt. Tijdens deze periode is de kruising afgesloten.
  • Tussen 2 september en de week van 27 september wordt aan de noordzijde een nieuwe parkeerplaats aangelegd. De hekken gaan weg en er komen nieuwe parkeerplekken. Ook komt er een nieuwe fiets/voetgangersbrug vlakbij blok C.  Naar verwachting is de brug in september 2024 gereed.
  • Vanaf 23 september tot de week van 8 november wordt het binnenterrein opnieuw ingericht en ingedeeld. Later in het najaar wordt groen geplant.
  • Vanaf 8 november wordt het park rondom het Klooster 3 opnieuw ingericht. 

Het Klooster 3 De Groote Wielen

Bereikbaarheid

  • Tijdens het aanleggen van de stoepen zijn deze voor voetgangers niet bereikbaar.
  • Tijdens de werkzaamheden aan de verhoogde kruising is de Vlietdijk afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid om met borden. Daarnaast komt er een tijdelijke toegang om de wijk in te rijden.
  • Gedurende de aanleg van de parkeerplaatsen van 2 september t/m 27 september is het terrein in het midden bereikbaar voor parkeren. Je kunt ook gebruik maken van de tijdelijke parkeermogelijkheden rondom het terrein.
  • Het binnenterrein zal van 23 september tot 8 november niet bereikbaar zijn. Je kunt uw auto dan parkeren op de tijdelijke parkeerplekken of op de nieuw aangelegde parkeerplaatsen

Vragen?

Neem dan gerust contact op met de heer R. Boersma, projectleider van de afdeling
Projectmanagement en Voorbereiding. Zijn telefoonnummer is +31 73 615 9768. Of stuur een e-mail
naar openbareruimte@s-hertogenbosch.nl met als onderwerp ‘Klooster 3’.


Meer informatie?

Abonneer je op de nieuwsbrief of neem contact met ons op!