‘Ik voel me bij OJC thuis als vrijwilliger’

‘Ik voel me bij OJC thuis als vrijwilliger’

Meer dan 45.000 mensen zijn vrijwilliger in ’s-Hertogenbosch. Zij zijn bijvoorbeeld trainer bij de sportclub of wandelen met de buurvrouw. Of ze houden samen met buren de wijk schoon. Samen maken deze vrijwilligers het verschil in het leven van heel veel mensen, ook in Rosmalen. De gemeente ‘s-Hertogenbosch draagt vrijwilligers daarom op handen. Een van hen is Emre. Hij is sinds twee jaar vrijwilliger bij OJC.

Persoonlijk en gemoedelijk
OJC is een grote club waar alle zaken rond het voetbal goed georganiseerd zijn. De sfeer is persoonlijk en gemoedelijk. Emre vertelt: “Ik voel me er thuis als vrijwilliger. Elke week train ik een van de juniorenelftallen onder de vijftien jaar. Een fijne groep met aardige jongens. Ook volg ik een trainersopleiding bij de KNVB. Als trainer ben je een spiegel voor de jongens. Als je zelf rustig blijft bij de wedstrijden, dan zijn de jongens in het veld dat ook.”

Goud waard
2021 is het Jaar van de Vrijwilliger. De gemeente ’s-Hertogenbosch wil alle Bossche vrijwilligers daarom extra in het zonnetje te zetten. Wethouder Ufuk Kâhya is trots op Emre en alle andere vrijwilligers die een steentje bijdragen aan het welzijn van anderen. Hij vertelt: “De inzet van vrijwilligers wordt vaak als ‘normaal’ gezien, maar dat is niet zo. Het kost tijd en energie. Door de inzet van vrijwilligers maken we meer mogelijk voor anderen. Ik koester alle uitgestoken handen, ze zijn goud waard in onze gemeente.”

Ben jij benieuwd wat jij voor anderen kunt betekenen? Kijk dan op www.galant.nl voor de mogelijkheden in de buurt.