NIEUWE FIETS- EN VOETBRUG

NIEUWE FIETS- EN VOETBRUG

De gemeente is gestart met de aanbesteding voor een fiets- en voetbrug over de Groote Wielenplas. Dit moet de tweede grote brug worden over de plas die het zuidelijke deel van De Groote Wielen verbindt met het noordelijk deel van de wijk.

Water is een belangrijk thema in het stedenbouwkundig plan van De Groote Wielen. Om te zorgen voor een goede bereikbaarheid zijn hierin ook een aantal bruggen opgenomen. In het plan vind je heel veel bruggen. De nieuwe brug wordt op een duurzame wijze gerealiseerd, denk hierbij aan een passende materiaalkeuze. Qua uitstraling is het ontwerp verwant aan de bestaande autobrug.

Hoofdfietsroute
De brug wordt onderdeel van de hoofdfietsroute door wijk en verbindt de zuidzijde van De Groote Wielen met het centrum aan de noordkant. Op deze manier wordt een veilige en vlotte verbinding gecreƫerd.

Verhuizing watersportvereniging
Op de locatie van de toekomstige fietsbrug ligt nu een dam. Aan het begin van die dam is watersportvereniging De Groote Wielen gevestigd. Deze wordt in 2022 verplaatst naar het westelijke deel van de plas. Nadat de brug gereed is, zal de dam – die nu nog de twee plasdelen scheidt – verdwenen zijn. De watersportvereniging zal dan uiteindelijk verhuizen naar hun definitieve locatie, aan de voet van de brug.

Aanbesteding
De aannemers die zijn uitgenodigd voor de aanbesteding hebben inmiddels hun voorstellen ingediend. Die worden door de gemeente beoordeeld en eind augustus kiest de gemeente een aannemer. Na de zomervakantie zal het ontwerp verder worden uitgewerkt en starten de voorbereidingen. Naar verwachting kan de fiets- en voetbrug begin 2023 in gebruik worden genomen.