STEK komt thuis in De Groote Wielen

1 december 2022

STEK komt thuis in De Groote Wielen

De eerste STEK woningen zijn aangekomen op hun locatie in De Groote Wielen en op hun plek gezet. Een locatie waar de meeste woningen 8 tot 15 jaar blijven staan. Hierna verhuizen ze en bewoners mogen mee.

Dit is mogelijk dankzij de verplaatsbaarheid en de hoogwaardige kwaliteit van de woningen die voldoet aan de BENG-norm. Volwaardige permanente bouw dus maar dan geheel duurzaam, circulair en grotendeels biobased. In totaal komen er 205 woningen in de nieuwe woonbuurt STEK. Een ontwikkeling van woningcorporatie Zayaz en woonstichting JOOST in samenwerking met gemeente ’s-Hertogenbosch.

Meedoen aan uitvinden van de buurt

STEK is niet zo maar een buurt. Het is anders wonen dan traditioneel. Van de bewoners verwachten we dat ze betrokken zijn, meedoen en in oplossingen denken. Ze mogen bijvoorbeeld het erf bedenken en met elkaar verzorgen. Dit geldt ook voor de vier gezamenlijke groene buitenruimtes. In STEK wordt het raamwerk met de woningen, bestrating en een deel van het groen neergezet. Het is aan alle erfgenoten om dit verder met elkaar in te kleuren.

Verhuur gestart

De verhuur verloopt via Woonservice Regionaal. Kandidaat huurders moeten daar ingeschreven staan. Woningen worden via het aanbod- en het lotingmodel geadverteerd. Zowel aan lage en middeninkomens en verdeeld over meerdere huishoudtypen. De eerste 30 woningen zijn inmiddels geadverteerd. De kandidaten die bovenaan eindigden nemen we de komende maanden mee op STEK reis. De overige 175 woningen adverteren we in de loop van 2023.


Meer informatie?

Abonneer je op de nieuwsbrief of neem contact met ons op!