Start bouw appartementen Vlietdijk gevierd

3 juli 2023

De start van de bouw van 102 appartementen aan de Vlietdijk is op 27 juni gevierd. Tijdens het evenement werd de naam van het complex onthuld: Karmel. Een verwijzing naar kloostergemeenschap De Karmelieten.

Na een inloopmoment spraken Niek Gerritsen, directeur Van de Klok Bouw & Ontwikkeling, Charlotte Beukeboom, bestuurder Zayaz, en wethouder Pieter Paul Slikker over het belang van samenwerking bij het realiseren van voldoende goede en betaalbare woningen. Na de onthulling van de naam werd er gezamenlijk getoost.

De appartementen worden gebouwd aan de Vlietdijk in De Groote Wielen volgens een ontwerp van SVP Architectuur en Stedenbouw. Het project bestaat uit diverse woningtypes en woongebouwen in kloosterstijl, met vier verschillende plattegronden en een grootte variërend van 50 tot 75 m2 met één of twee slaapkamers. Het is het derde en laatste klooster aan de Vlietdijk.

De appartementen worden energiezuinig en duurzaam gebouwd, zonder gasaansluiting en met uitstekende isolatie. Ze zullen voorzien zijn van warmtepompen, warmteterugwinsystemen en zonnepanelen. De zuid- en westgevels krijgen elektrische zonwering.

foto: Emmy de Fotograaf


Meer informatie?

Abonneer je op de nieuwsbrief of neem contact met ons op!