Start bouw 11 woningen Parktuinen gevierd

11 mei 2023

Met toekomstige bewoners, wethouder Wonen Pieter Paul Slikker en betrokkenen van Hoedemakers bouw en ontwikkeling is op 11 mei de start bouw van 66 koopwoningen in Parktuinen – De Lanen gevierd! Naar verwachting worden deze laatste woningen opgeleverd in het najaar van 2024.

In totaal bouwde Hoedemakers bijna 300 koop- en huurwoningen in deze wijk in De Groote Wielen ‘waar het altijd voelt als vakantie’. Een slogan die doelt op de vele recreatiemogelijkheden in en om de wijk, de vele groene zones en De Groote Wielenplas die centraal in de wijk zorgt voor veel waterplezier.  “Ook op vakantie regent het weleens”, knipoogt wethouder Slikker die, evenals Marc Hoedemakers, vol lof spreekt over de diversiteit aan woningen in Parktuinen, die samen toch een eenheid vormen. Ook zijn er lovende woorden voor de ontwikkelingen in De Groote Wielen en de inspanningen van alle betrokkenen om dit samen te realiseren.

“De bouw van Parktuinen 3b maakt de wijk compleet”, aldus Hoedemakers. Symbolisch leggen de toekomstige bewoners de laatste stukjes van de Parktuinen-puzzel, samen met de wethouder en Hoedemakers. Met een gezamenlijke toost wordt de bouw officieel ingeluid.

Een gewilde wijk

“Parktuinen 3b is de laatste fase van de planontwikkeling Parktuinen, waar we sinds 2017 gefaseerd bouwen aan nieuwbouwwoningen in het huur- en koopsegment”, vertelt planontwikkelaar Bart Wetser van Hoedemakers bouw en ontwikkeling. “In deze slotfase worden 49 koop- en 17 huurwoningen toegevoegd: vrijstaande woningen, tweekappers, hoek- en tussenwoningen. Een mix van nieuwe ontwerpen én bestaande woningtypen. Allemaal met oog voor detail en passend in het geheel. In de woningen profiteer je van duurzame toepassingen, zoals uitstekende isolatie, zonnepanelen en een warmtepomp. Je woont er dus ook heel energiezuinig. Een belangrijke plus voor de keuze van een nieuwbouwwoning.”


Meer informatie?

Abonneer je op de nieuwsbrief of neem contact met ons op!