Opschoonactie gezonken vaartuigen Groote Wielen

9 juli 2024

In de Groote Wielen liggen veel vaartuigen op het water. Hoewel de meeste vaartuigen goed onderhouden zijn, zien we helaas ook vaartuigen die in slechte staat verkeren. Deze vaartuigen zijn (deels) gezonken en zorgen mogelijk voor milieuschade, gevaarlijke situaties op het water en schade aan de oevers. Deze vaartuigen worden aangemerkt als wrak.

Handhaving plakt stickers op wrakken

Vorige week zijn handhavers van de gemeente ’s-Hertogenbosch gestart met het plakken van stickers op deze wrakken. Op deze sticker wordt de eigenaar verzocht om het vaartuig binnen 14 dagen te verwijderen. Gebeurt dit niet? Dan verwijdert de gemeente het op basis van de wrakkenwet. 

Opschoonactie

Vanaf 17 juli worden (gedeeltelijk) gezonken vaartuigen door de gemeente verwijderd. Vaartuigen zonder waarde worden direct afgevoerd. Vaartuigen die nog enige waarde hebben worden tijdelijk opgeslagen in een depot. Eigenaren kunnen hun vaartuig tegen de gemaakte kosten ophalen.  

Gemeentelijke aanlegsteigers Groote Wielen

De Groote Wielenplas beschikt over een aantal gemeentelijke aanlegsteigers. Eigenaren van goed onderhouden vaartuigen kunnen hier, afhankelijk van beschikbaarheid, kosteloos gebruik van maken.


Meer informatie?

Abonneer je op de nieuwsbrief of neem contact met ons op!