Marc voelt zich thuis in STEK

26 juli 2023

Van hartje ’s-Hertogenbosch verhuisde Marc Graetz naar De Groote Wielen. Hij woont in Noord in één van de erfwoningen aan het Bleekveld in STEK. Een bewuste keuze voor hem, want zowel de duurzame als de sociale gedachte achter het project spreekt hem erg aan.

“Van een studio in de Mariënburg Campus naar STEK. Qua ruimte ben ik erop vooruit gegaan. Het is verder niet te vergelijken, de dynamiek is natuurlijk heel anders dan in het centrum van de stad”, vertelt Marc. Woningcorporatie Zayaz realiseert in totaal ruim 200 duurzame erfwoningen op 12 woonerven. Marc woont op het eerste erf dat gerealiseerd is. “Ik ben al meer dan tien jaar met uiteenlopende projecten op het gebied van duurzaamheid bezig. Bijvoorbeeld op het gebied van circulaire voedselproductie en deelauto’s”, legt hij uit. “Ik heb geen kinderen maar mijn drijfveer is om de aarde goed door te geven aan toekomstige generaties. STEK biedt een huis dat bijna volledig recyclebaar is, zonnepanelen, warmtepomp, WTW-installatie en veel groen. Bovendien komen er ook deelauto’s.”

Mooie plek

Maar duurzaamheid alleen is niet genoeg voor een fijne woonplek. “Het is een fijn huis op een mooie plek met veel leuke mensen”, somt Marc op. En die leuke mensen doen veel samen. Want dat is ook STEK. Bijvoorbeeld het beheer van de tuinen en ander groen. “We zoeken elkaar vaak op. Zo is er een gezamenlijke berging met gereedschap, zitten we regelmatig bij elkaar buiten op een van de bankjes voor een kop koffie en is er een actieve groepsapp om contact te hebben.”

De bewoners van het eerste erf van STEK kregen ook al een keer bezoek van de projectmanager van Zayaz. “Om te horen hoe het gaat. Een soort evaluatie. Op een laagdrempelige manier met pizza erbij. ” Marc onderstreept nogmaals dat hij fijn woont in De Groote Wielen Noord. “Het is aangenaam hier. Heel laagdrempelig met ruimte voor iedereen.”

Is STEK dan ook geschikt voor iedereen? Op de website vind je een korte test die een eerste indruk geeft. Daarnaast worden gegadigden ook voor een kennismakingsgesprek uitgenodigd en zullen de bewoners van de eerste erven hen vertellen over hun ervaringen. Marc omschrijft het als volgt: “STEK is voor mensen die bereid zijn om na te denken hoe en met wie je woont in een wijk en daarin te willen investeren.”


Meer informatie?

Abonneer je op de nieuwsbrief of neem contact met ons op!