Feestelijke opening Sportzone

26 mei 2023

De Sportzone bij het Rodenborch College is op 26 mei geopend. Een samenwerking tussen de gemeente ’s-Hertogenbosch en Sport Alliantie Rosmalen Nuland Vinkel Empel. Deze zone bestaat uit een wandelroute met verschillende beweeg- en sporttoestellen. Zo zijn er toestellen voor Calisthenics, een urban dance floor, een klauterpad en een teqball tafel. Samen met leerlingen van het Rodenborch College, wethouder Sport Marianne van der Sloot en buurbewoners maakten we een rondje langs alle toestellen. Ook waren er workshops.

Wethouder Marianne van der Sloot: “Sporten en bewegen in de openbare ruimte wordt steeds populairder. Samen met alle partijen mogen we trots zijn op dit eindresultaat. Uiteindelijk hebben we met elkaar gezorgd voor deze veelzijdige sportplek waar ruimte is voor ontmoeting, beweging en sport.”

Samenwerking


Bij de ontwikkeling en realisatie van het nieuwe Rodenborch College kwam vanuit Sport Alliantie het initiatief om de openbare ruimte naast de nieuwe school te gebruiken als openbare sport- en beweegplek. Samen met medewerkers van de school is gekeken naar mogelijkheden in het ontwerp. Ook hebben buurtbewoners en sporters uit de omgeving meegedacht. Aad van der Steen, bestuurslid van Sport Alliantie vertelt: ‘’Met Sport Alliantie gaan we steeds meer en verder het sportieve pad op voor iedereen die wil gaan sporten en bewegen in de openbare ruimte.”

Voor iedereen te gebruiken


De sport- en beweegzone is niet alleen voor leerlingen van het Rodenborch College, maar voor alle bewoners van De Groote Wielen en Rosmalen én voor iedereen daar buiten. De nieuwe toestellen bieden extra mogelijkheden om in de buitenlucht te sporten en bewegen. Voor jong en oud is er wat te doen.


Meer informatie?

Abonneer je op de nieuwsbrief of neem contact met ons op!