19 miljoen euro voor betaalbare woningbouw De Groote Wielen Noord en Orthen-d’n Herp

2 juli 2024

Eerder dit jaar deed de gemeente ’s-Hertogenbosch een subsidieaanvraag voor betaalbare woningbouw. Vorige week werd bekend dat er 19 miljoen euro subsidie wordt gegeven voor beide projecten: De Groote Wielen Noord en Orthen-d’n Herp. Met deze subsidie kunnen we in De Groote Wielen Noord (16 miljoen voor 2600 woningen) en Orthen-d’n Herp (3 miljoen voor 475 woningen) veel betaalbare woningen bouwen.

Groote Wielen: naar 70 procent betaalbare woningen

Het woningbouwplan voor De Groote Wielen Noord ligt al klaar. In het plan heeft de gemeenteraad bepaald dat er minimaal 30% sociale huurwoningen en 20% middenhuur- en betaalbare koopwoningen moeten zijn. De ambitie daarbij was om de ondergrens te verhogen naar 30% sociale huur en 40% middenhuur en betaalbare koopwoningen als de omstandigheden en steun van de overheid dat toe zouden staan. Met het extra geld van het Rijk kunnen we nu 70% van de woningen betaalbaar maken. In totaal komen er 2600 woningen. De bouw start naar verwachting begin 2026.

Prachtig nieuws voor iedereen

Wethouder Pieter Paul Slikker (wonen): “Dit is prachtig nieuws voor iedereen die op zoek is naar een betaalbare woning. Met deze bijna 20 miljoen subsidie kunnen straks meer starters en mensen met een laag of middeninkomen in deze wijken een woning vinden. Dat is gezien de enorme behoefte een welkome steun in de rug van het rijk voor de Bossche betaalbare woningbouw”.

 


Meer informatie?

Abonneer je op de nieuwsbrief of neem contact met ons op!