Fietsbrug

Werkzaamheden fietsbrug De Groote Wielenplas

Over de Groote Wielenplas komt een fiets- en voetbrug op de locatie van de Rosmalensedijk. De brug verbindt het zuidelijke deel van De Groote Wielen met het centrum aan de noordkant. Aannemer BAM Infra werkte aan het ontwerp. Inmiddels zijn de werkzaamheden gestart.

Funderingswerkzaamheden
Deze maanden gaat de aannemer aan de slag met de funderingswerkzaamheden van de brug. Deze fundering bestaat uit beton, dat betekent dat er geen palen onder de brug zitten. Er worden dus geen heiwerkzaamheden uitgevoerd. In mei starten de werkzaamheden aan het brugdek. In deze video krijgt u een indruk van de werkzaamheden.

Alternatieve wandelroute
Door de werkzaamheden wordt het wandelrondje rond de plas tijdelijk onderbroken omdat de Rosmalensedijk niet toegankelijk is. De wandelroute loopt dan tijdelijk via de Campus aan De Lanen en de Vlietdijk. Naar verwachting is de brug in november 2022 klaar.

Planning

Heeft u vragen?
Elke dinsdag is er een inloopspreekuur van 13.00 – 14.00 uur. Voor vragen kunt u zich elke dinsdag melden bij de bouwkeet. Heeft u bouwgerelateerde vragen? Dan kunt u contact opnemen met het calamiteitennummer via 06-26681261.

Op deze interactieve kaart een overzicht van de werkzaamheden met betrekking tot de fietsbrug.

Ga met je muis over de kaart voor alle werkzaamheden en achtergrondinformatie.

Bouwkeet BAM Alternatieve wandelroute Rosmalense Dijk

Bouwkeet BAM

Heeft u vragen?
Elke dinsdag is er een inloopspreekuur van 13.00 – 14.00. Voor vragen kunt  u zich elke dinsdag melden bij de bouwkeet. Heeft u bouwgerelateerde vragen?
Dan kunt u contact opnemen met het calamiteitennummer via 06-26681261.

Alternatieve wandelroute

Rosmalense Dijk

De gehele Rosmalensedijk is voor voetgangers niet toegankelijk

 

Laatste  nieuws

Stijging waterpeil 

Door de bouw van de kelder van de supermarkt en de fietsbrug stijgt het waterpeil in de Groote Wielenplas een stukje. Het grondwater dat vrijkomt wordt in de Groote Wielenplas geloosd. Het peil van de plas zal ongeveer 6 tot 7 maanden circa 15 cm hoger komen te staan dan men gewend is.
lees meer

 

Alternatieve wandelroute

Eind maart is aannemer BAM met de bouw van een fiets- en voetbrug over de Groote Wielenplas. Door de werkzaamheden wordt het wandelrondje rond de plas tijdelijk onderbroken omdat de Rosmalensedijk niet toegankelijk is. De wandelroute loopt dan tijdelijk via de Campus aan De Lanen en de Vlietdijk.
lees meer

 

Tijdelijke botenhelling 

Eind maart startte aannemer BAM met de bouw van een fiets- en voetbrug over de Groote Wielenplas. Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren verhuist de watersportvereniging naar een tijdelijke locatie in het ‘roekenbos’.

lees meer