Fietsbrug

Werkzaamheden fietsbrug De Groote Wielenplas

Over de Groote Wielenplas komt een fiets- en voetbrug op de locatie van de Rosmalensedijk. Samen met BAM Infra Nederland werken we aan dit duurzame project. Deze brug verbindt het zuidelijke deel van De Groote Wielen met het centrum aan de noordkant.

Werkzaamheden
De funderingswerkzaamheden zijn inmiddels afgerond. Eind juli is het beton van het brugdek gestort. De graafwerkzaamheden zijn in de week van 30 september afgerond. Nu is de Groote Wielenplas één grote plas. Naar verwachting is de brug in november 2022 klaar.

Alternatieve wandelroute
Door de werkzaamheden wordt het wandelrondje rond de plas tijdelijk onderbroken omdat de Rosmalensedijk niet toegankelijk is. De wandelroute loopt dan tijdelijk via de Campus aan De Lanen en de Vlietdijk.

Planning

Educatie
Ook de kinderen in de buurt vertellen we graag over de werkzaamheden. Zo kwamen er twee klassen (groep 8) van Kindcentrum de Groote Wielen op bezoek op de bouwplaats. Ze kregen ze op school een korte presentatie. Een hoop vragen passeerden de revue: ‘kunnen we dan onder de brug ook suppen en varen?’ ‘wanneer is de brug klaar?’ en ‘’hoe wordt de brug dan gebouwd?’’ We sloten af met een korte quiz.

Na de zomer geven we nog een gastcollege bij de minor op Avans Hogeschool. Hier zullen we de studenten van de minor Circulair Constructief Ontwerpen uitdagen met diverse casussen. Samen inspireren we leerlingen van de toekomst voor dit prachtige vakgebied!

Heeft u vragen?
Elke dinsdag is er een inloopspreekuur van 13.00 – 14.00 uur. Voor vragen kunt u zich elke dinsdag melden bij de bouwkeet. Heeft u bouwgerelateerde vragen? Dan kunt u contact opnemen met het calamiteitennummer via 06-26681261.

Op deze interactieve kaart een overzicht van de werkzaamheden met betrekking tot de fietsbrug.

Ga met je muis over de kaart voor alle werkzaamheden en achtergrondinformatie.

Bouwkeet BAM Alternatieve wandelroute Rosmalense Dijk

Bouwkeet BAM

Heeft u vragen?
Elke dinsdag is er een inloopspreekuur van 13.00 – 14.00. Voor vragen kunt  u zich elke dinsdag melden bij de bouwkeet. Heeft u bouwgerelateerde vragen?
Dan kunt u contact opnemen met het calamiteitennummer via 06-26681261.

Alternatieve wandelroute

Rosmalense Dijk

De gehele Rosmalensedijk is voor voetgangers niet toegankelijk

 

Laatste  nieuws

 

De meest duurzame fietsbrug

De nieuwe fiets- en voetgangersbrug over de Groote Wielenplas is bijna klaar. De brug verbindt het zuidelijke deel van De Groote Wielen met het centrum aan de noordkant. Samen met BAM Infra Nederland werken we aan dit duurzame project. We bouwen de brug met een kwart minder CO2- uitstoot en we hergebruiken materialen binnen dit project.
lees meer

 

Voorzieningen en botenhelling

De nieuwe fiets- en voetbrug over De Groote Wielenplas is bijna klaar. De brug verbindt het zuidelijke deel van De Groote Wielen met het centrum aan de noordkant. In dit bericht informeren we u over het terugplaatsen van de (speel)voorzieningen en de werkzaamheden bij de botenhelling.
lees meer

 

Brug bijna klaar

De nieuwe fiets- en voetbrug over De Groote Wielenplas is bijna klaar. De brug verbindt het zuidelijke deel van De Groote Wielen met het centrum aan de noordkant. Naar verwachting is de brug in november 2022 klaar. Tot en met november werken we nog aan de brug, de opslagplaats en de aanlegsteigers voor de Watersportvereniging.
lees meer

 

Een grote plas!

Water speelt een belangrijke rol in de Groote Wielen. Momenteel bouwen we een nieuwe brug over de Groote Wielenplas. Die verbindt het zuidelijke deel van De Groote Wielen met de noordkant waar ook het nieuwe centrum komt. Het zand onder de brug is weggegraven, waardoor de Groote Wielenplas nu één grote plas is.
lees meer