Zayaz bouwt 39 nom-woningen

Zayaz bouwt 39 nom-woningen

In De Lanen komen 39 Nul op de Meter-woningen voor de sociale huur. Hiervoor hebben woningcorporatie Zayaz en Hoedemakers Bouw en Ontwikkeling woensdag 14 juni de realisatie overeenkomst getekend  waarmee tevens de officiële start werd bekrachtigd. Oplevering van de eerste 16 woningen wordt verwacht in het voorjaar van 2018. De overige 23 woningen starten later dit jaar.

Woningcorporatie Zayaz investeert daarmee in meer sociale huurwoningen en maakt tegelijk duurzaam en betaalbaar wonen mogelijk. Bewoners verbruiken in NOM-woningen minder energie. Ook wordt het huis op andere manieren verwarmd dan met aardgas. De NOM-woningen zijn dus goed voor het milieu en voor de portemonnee.

In ’s-Hertogenbosch is de druk op de sociale woningmarkt hoog. Daarom wordt er volop gebouwd en gewerkt aan meer betaalbare woningen. Woningcorporatie Zayaz kiest met de ontwikkeling voor 39 Nul op de Meter-woningen ook voor duurzame oplossingen. De woningen worden aangeboden onder de eerste aftoppingsgrens en zijn bestemd voor de primaire doelgroep.