Basisschool Wittering

wonen / basisschool wittering

Met ingang van het schooljaar 2004-2005 is in Rosmalen een nieuwe basisschool van start gegaan: Wittering.nl. Niet alleen de naam is speciaal, de school is dat zelf ook. Want nog nergens in Nederland bestaat er zo’n eigentijdse basisschool als Wittering.nl.
Wittering.nl is gehuisvest in de De Groote Wielen. Wittering.nl heeft 3 units: één voor kinderen van 4 tot 6 jaar, één voor kinderen van 6 tot 9 jaar en een unit voor kinderen van 9 tot 12 jaar. Aan Wittering.nl ligt een geheel nieuwe visie op leren ten grondslag. Essentieel zijn de nieuwe wijze waarop het leren wordt georganiseerd, een variëteit aan leerbronnen en een actieve opstelling van de leerling.

Wittering.nl hanteert een andere dan de gebruikelijke benadering van leren en kennis. In Wittering.nl gaan de leerlingen zelf op zoek naar antwoorden op vragen die zij belangrijk vinden: Hoe werkt iets? Hoe kan dat nou? Kan ik dat ook? De leerlingen beoordelen de gevonden antwoorden op basis van de vraag die zij stelden: Weet ik het nu? Is mijn probleem nu opgelost? Zó leren de kinderen.