Wethouder Roy Geers: “De kwaliteit van de wijk staat voorop”

Wethouder Roy Geers: “De kwaliteit van de wijk staat voorop”

De Groote Wielen is volop in ontwikkeling. Het zuidelijk gedeelte van de wijk is bijna klaar en aan de overkant van de Groote Wielenplas wordt flink gebouwd. En dat is maar goed ook. Want de gemeente ’s-Hertogenbosch staat voor een enorme opgave. “Er is veel vraag naar woningen, in allerlei categorieën. Als gemeente moeten we de voorwaarden scheppen voor een divers aanbod, maar er ook voor zorgen dat de kwaliteit hoog blijft”, zegt wethouder Roy Geers.

Blanco vel verder invullen
Na het bereiken van het bestuursakkoord eerder dit jaar, trad Roy Geers afgelopen juni aan als wethouder. Met onder andere Wonen en Ruimtelijke Ordening in zijn portefeuille. Ook is hij projectwethouder van De Groote Wielen. “De Groote Wielen is een ontzettend mooie, duurzame wijk aan het worden die inmiddels voor de helft af is. Het is begonnen als een blanco vel dat we steeds verder invullen. Met verschillende woningtypen. Zodat mensen ook de mogelijkheid hebben om binnen de wijk te verhuizen. Want die behoefte is er. Slim bouwen, noemen we dat.”

In gesprek met
“Als gemeente vinden we het belangrijk om bewoners te betrekken bij de ontwikkeling van de wijk. Zo gaan we regelmatig met hen in gesprek en luisteren we naar hun wensen en behoeften. Bijvoorbeeld over de invulling van de Noordoosthoek. Dat is het laatste deel in De Groote Wielen waar we woningen gaan bouwen. En over het gebruik van de Groote Wielenplas. De watersportvereniging krijgt er haar eigen stek”, legt de wethouder uit. Ook de samenwerking met de verschillende marktpartijen bestempelt Roy Geers als positief: “In goed overleg komen we tot het maximaal haalbare. De ene keer wat makkelijker dan de andere, maar we komen er altijd uit.”

Mooie mijlpalen
De wijk is nog niet af, maar heeft alleen al in de afgelopen periode diverse hoogtepunten kunnen vieren. Wethouder Roy Geers: “Natuurlijk de oplevering van de sociale huurappartementen en de energiezuinige huurwoningen van Zayaz in de Lanen. Maar ook Healthy Home, een project van Hoedemakers bouw en ontwikkeling waarbij wordt gewerkt aan een gezonder woonklimaat. Misschien nog wel de grootste mijlpaal wordt het plan voor het nieuwe centrum. Dat wordt binnenkort gepresenteerd. Daar komen woningen, winkels voor onder meer de dagelijkse boodschappen en een nieuwe school. We verwachten volgend jaar met het bestemmingsplan te komen. Het is de bedoeling dat de winkels in in 2022 hun deuren kunnen openen. De Groote Wielen bruist al volop en zal dat ook in de toekomst blijven doen.”