Volop ontwikkelingen aan de noordzijde van De Groote Wielenplas

Volop ontwikkelingen aan de noordzijde van De Groote Wielenplas

De woningmarkt trekt bijna in heel Nederland goed aan. Ook in De Groote Wielen blijft dit niet onopgemerkt. Reden om alle zeilen bij te zetten om de planontwikkelingen te concretiseren. De zuidzijde van de wijk is nagenoeg gereed, alleen in de Vlietdijk staat nog een aantal wooncomplexen in de planning. We zijn er dus klaar voor om de overstap naar de noordzijde van de plas te maken. Met als eerste, duidelijk zichtbare resultaat de start bouw van Parktuinen in woonbuurt De Lanen. Volle kracht vooruit!

Eenheid in verscheidenheid
Er is een lange en gedegen voorbereiding aan vooraf gegaan, maar het resultaat mag er dan ook zijn. In De Lanen, eerste woonbuurt aan de overkant, is ‘eenheid in verscheidenheid’ zeker geen loze kreet. Dat is goed te zien aan de ontwerpen van Parktuinen, het eerste plan in woonbuurt De Lanen dat gebouwd wordt door Hoedemakers. Maar liefst drie verschillende architectenbureaus werkten daar samen om een gevarieerd straatbeeld te garanderen. En dat is in de smaak gevallen: alle woningen van de eerste fase zijn verkocht en op 14 juni kon met alle toekomstige bewoners de start bouw gevierd worden. In totaal bestaat de woonbuurt De Lanen straks uit zo’n 730 woningen in allerlei prijsklassen.

Bruggen bouwen
De Lanen is de eerste woonbuurt aan de zuidkant van De Groote Wielen. Naast Parktuinen gaan er hier dit jaar nog een vijftal andere projecten van start. Bovendien heeft de gemeente ’s-Hertogenbosch inmiddels opdracht gegeven voor de aanbouw van twee bruggen. De eerste gaat over de Lage Ring, de waterloop langs de rand van De Groote Wielen en verbindt de Blauwe Sluisweg met de toekomstige buurt De Lanen. De tweede is een 85 meter lange toegangsbrug over de Groote Wielenplas. Gemotoriseerd verkeer, voetgangers en fietsers kunnen via deze oversteek straks van woonwijk De Hoven naar De Lanen. Beide bruggen zijn nog dit jaar gereed!

Meer weten over De Lanen? www.levenindelanen.nl