Voedselbos Woest: een voedselbos in Rosmalen

Voedselbos Woest: een voedselbos in Rosmalen

Stichting Voedselbos Woest is bezig met de voorbereidingen voor de aanleg van een voedselbos in Rosmalen. Naar verwachting start de aanleg van de eerste beplanting in het najaar 2021. Het voedselbos komt in het ‘Kanaalpark Fase 2’, een nieuw aangelegd stuk natuur tussen de wijk Empel en Rosmalen, naast het nieuw gegraven Maximakanaal. Het wordt een vrij toegankelijk voedselbos met een oppervlakte van 1,8 hectare, dat zijn ruim 3,5 voetbalvelden.

Een voedselbos, wat is het?
Kort gezegd is een voedselbos een vorm van natuur inclusieve landbouw het is een bio divers bos met vaste planten, struiken en bomen waar zowel mens als dier voedsel kunnen vinden. Daarnaast zal het een plek worden waar mensen elkaar ontmoeten en educatie kan worden gegeven over de natuur. Zo kan jong en oud zelf zien, proeven en ervaren dat dit óók een manier is om je voedsel te verbouwen en waarbij het ecosysteem weer in balans is. Een voormalig weiland, met een oppervlakte van ca 2 hectare, zal worden beplant met onder andere fruit en notenbomen, bessenstruiken en eetbare kruiden die voedsel opleveren voor dier en mens. Meer weten? Bekijk de site www.voedselboswoest.nl

Waar komt Voedselbos Woest?
Sam en met de gemeente ‘s Hertogenbosch creëert Stichting Voedselbos Woest een voedselbos in het kanaalpark. Vlakbij de wijk De Lanen in de Groote Wielen aan de Bankade.

Crowdfundingsactie
Het aanleggen van een voedselbos kost veel geld en tijd en daarom vraagt de stichting om een handje te helpen. Hierdoor kun je op termijn ook nog letterlijk de
vruchten plukken. Doneer daarom een struik, boom of een vrij te kiezen bedrag via de crowdfundingsactie op de speciale website.