VLIETDIJK GROEIT

VLIETDIJK GROEIT

De afgelopen maanden is veel vooruitgang geboekt bij de ontwikkeling van de nieuwbouw in Vlietdijk. Tot op heden is er één klooster gerealiseerd met de naam Baptist. Kloosterdijck, het 4e klooster is inmiddels uitverkocht en half april is het startsein gegeven voor de bouw van het 2e klooster. Ook de ontwikkeling van het 3e en 5e klooster laten niet lang op zich wachten.

De gebouwen komen in een wat ruige setting, met grasland, boomgroepen, water en riet. De woonclusters doen qua planopzet en materiaalgebruik denken aan de robuuste kloostercomplexen. Tot nu toe is alleen het eerste klooster gerealiseerd met 138 appartementen waarvan 72 huurwoningen. Dit jaar wordt een begin gemaakt met de realisatie van het 2e en 4e klooster. Een welkome aanvulling op het aanbod in de huidige markt.

Daarnaast is het ontwerp voor de parkinrichting van de Vlietdijkzone ook compleet. Beplanting, paden en bankjes komen aan bod, maar ook speel- en sportvelden tot hondenuitrenveldjes worden omschreven. Bekijk het ontwerp.

2e klooster
Het nieuw te bouwen klooster bestaat uit vier gebouwen met in totaal 90 appartementen. Twee gebouwen bestaan uit vier bouwlagen, één gebouw uit drie bouwlagen en aan de noordzijde van het complex komt een hoogteaccent in de vorm van een gebouw met acht bouwlagen. De woningen worden afgenomen door Woningcorporatie Zayaz die de woningen zal verhuren. Hendriks Bouw en Ontwikkeling verwacht de appartementen in de zomer van 2022 op te leveren. De westzijde van het complex krijgt een aansluiting op de nieuw aan te leggen fiets-voetgangersbrug.

3e klooster
Over de opzet van het 3e klooster voert de gemeente ’s-Hertogenbosch momenteel overleg met KlokGroep en Van Arnhem Bouwgroep. Zij hebben architectenbureau SVP ingeschakeld om een ontwerp te maken voor circa 100 appartementen. In tegenstelling tot het 2e klooster krijgt dit klooster waarschijnlijk meer variantie in woningtypen. Het voornemen is dat deze woningen ook eigendom van woningcorporatie Zayaz worden. Wanneer de uitwerking voorspoedig verloopt kan in het voorjaar van 2022 gestart worden met de bouw.

4e klooster
De 30 woningen, onderverdeeld in 8 hoekwoningen en 22 tussenwoningen, waren populair. Eind maart vonden de verkoopgesprekken bij makelaar Het Waare Huis plaats en twee maanden later was het plan uitverkocht. Renée van Hoof, projectmanager Janssen de Jong Bouw: “Bij de start verkoop was er meteen veel belangstelling voor het project en hebben we ontzettend veel inschrijvingen ontvangen. Fantastisch om te zien dat het plan zo in de smaak valt!”

Het terrein wordt nu bouwrijp gemaakt, zodat na de zomervakantie kabels en leidingen kunnen worden aangebracht. Naar verwachting kan de bouw in oktober beginnen.

5e klooster
Ook is de gemeente ’s-Hertogenbosch bezig om een ontwikkelconcept voor het 5e klooster uit te werken. Dit najaar zal daarover meer over bekend worden.