Hoedemakers start als eerste project in De Lanen

Hoedemakers start als eerste project in De Lanen

Op woensdag 14 juni vierde Hoedemakers bouw en ontwikkeling de start bouw van de eerste fase van Parktuinen. Kopers, optanten en andere betrokkenen werden ontvangen in een feestelijke strandtent op de bouwlocatie. In deze eerste fase worden 32 koopwoningen en 16 huurwoningen gerealiseerd. De koopwoningen zijn al enige tijd 100% verkocht. In de volgende fase wordt het verkoopsucces voortgezet.

Marc Hoedemakers, directeur van Hoedemakers bouw en ontwikkeling heette iedereen van harte welkom. Met trots vertelde hij over het succes van Parktuinen, waarvan de eerste fase in een mum van tijd was uitverkocht. En inmiddels zijn ook in de tweede fase nagenoeg alle woningen in optie. Hij gaf credits aan alle partijen die hebben bijgedragen aan dit goede resultaat. Namelijk mensen van de welstandscommissie, drie architectenbureaus en gemeente ‘s-Hertogenbosch. “Mede dankzij hen is het gelukt een prachtige eenheid in verscheidenheid te ontwikkelen”, aldus Hoedemakers.

Nul op de meter
Zowel de heer Hoedemakers als wethouder Logister benoemde de mogelijkheid om hier te kiezen voor een ‘nul-op-de-meter-woning’. Wethouder Logister: “Daarmee ben je als bewoner onafhankelijk van energiemaatschappijen en draag je een steentje bij aan de verlaging van CO2 uitstoot. Beide heren gaven een compliment aan woningcorporatie Zayaz. Zij is namelijk de eerste die haar huurwoningen in Parktuinen standaard energiezuinig uitvoert.

Kennismaken met de buren
Een illusionist zorgde voor een spetterende show. Eindigend met de onthulling van een bord met een welkomstwoord voor alle nieuwe bewoners. Daarna was het tijd om te proosten op een gezonde toekomst in Parktuinen. Toekomstige buren Marit van der Scheer en Pauline van Schijndel zien het in ieder geval helemaal zitten. Marit: “Dankzij de nummers op de badges heb ik net mijn buurvrouw gevonden. Leuk dat Hoedemakers hier zoveel aandacht aan besteedt. Ik ga hier wonen met mijn drie zoons en vind fijne buren erg belangrijk.” Buurvrouw Pauline is het helemaal met haar eens. Samen met haar vriend maakt ze nu al kennis met vele toekomstige buurtgenoten. “We hebben ook naar andere projecten gekeken, maar vielen uiteindelijk voor de grote tuin, riante zolder en de goede prijs van Parktuinen. En zo te zien zit het met de sfeer helemaal goed. We zijn blij met onze keuze.”

Interesse?
In Parktuinen woon je op een plek waar het altijd voelt als vakantie. Hoedemakers bouw en ontwikkeling bouwt in fases ruim 300 woningen. Fase 1 is uitverkocht en binnen fase 2 ruim negentig procent. Fase 3 belooft ook weer een diversiteit aan nieuwbouwwoningen te worden. Van hoek- en tussenwoningen tot riante tweekappers en vrijstaande huizen. Ontworpen door drie verschillende architecten. Dit maakt Parktuinen een zeer gevarieerde wijk.