Toevallig viel ons oog op De Groote Wielen

Toevallig viel ons oog op De Groote Wielen

Nu nog woonachtig in Oss, nog dit jaar zullen Tom (32) en Marjolein (31) verhuizen naar De Groote Wielen in Rosmalen. Ze verlaten hun vertrouwde stad en nemen hun intrek in een nieuwbouwwoning in plan Parktuinen binnen De Lanen. Enigszins per toeval, want een Facebook bericht trok hun aandacht…

Aandachtstrekker
Na ruim vijf jaar wonen in het centrum van Nijmegen zijn Ossenaar Tom en de Maasbommelse Marjolein toe aan een volgende stap. Ze waren al langer op zoek naar een instapklare woning, maar wilden geen overhaaste keuze maken. Marjolein: “De woningmarkt in Nijmegen (ten zuiden van de Waal) bestaat voornamelijk uit bestaande bouw, wat maakt dat je veel moet investeren wil je het huis up-to-date maken. Lent (Nijmegen Noord) was voor ons geen optie.” Maar tijdens het scrollen door zijn Facebook tijdlijn zag Tom een bericht over De Lanen voorbij komen. Het beeld, een natuurachtig plaatje, trok direct zijn aandacht. “Dat was voor mij een trigger om verder te kijken en mijzelf te verdiepen in de buurt binnen De Groote Wielen”, zegt Tom.

Plekje in het hart van de wijk
Het stel is ingeloot voor een woning binnen Parktuinen fase b. Wat hen beide aansprak, naast het type woning, is de locatie. “Het is inderdaad nieuwbouw, maar wel in het buitengebied van De Groote Wielen. Binnen het plan is veel aandacht voor natuur, zo worden er veel groenstroken met bomen en planten aangelegd. Prettig om te wandelen of te fietsen”, zegt Marjolein enthousiast. Tom vult haar aan: “Ook de ruime opzet van de buurt is prettig. Zo zitten we dadelijk niet dicht op elkaar en wordt er in de toekomst aan de noordkant niet meer gebouwd. Het is een fijne gedachte dat de max qua bouwplannen hiermee bereikt is. En wat te denken van de ligging? Deze is uitstekend! Dichtbij het centrum voor de dagelijkse boodschappen en uitvalswegen.” Voor Marjolein, die werkt als docent op een school in Oss, ideaal. “Vanuit onze nieuwe woning ben ik straks vrij snel op het station of op de snelweg. Dat is echt een pluspunt!”

Het schiet al op…
Inmiddels leven de vorderingen en ontwikkelingen binnen het plan enorm onder de toekomstige bewoners. Zo hebben zij een besloten Facebook groep. Tom: “Het leuke is dat we al betrokken worden voordat de wijk wordt opgeleverd en wij er gaan wonen. Bijvoorbeeld door de uitnodiging die we onlangs kregen voor de opening van de brug op 3 maart.”

Tom en Marjolein verwachten de sleutel van hun woning dit najaar. “Het is leuk om nu al bezig te zijn met de inrichting. Zo moeten we nu al beslissingen maken over de ruwbouw; van keuken tot badkamer. Maar we zien dat de eerste fase van het plan al aardig vordert, dat maakt ons dus nog enthousiaster!”, zegt Tom.