Realisatie van het Centrumplan

Realisatie van het Centrumplan

 

Binnenkort start de gemeente ’s-Hertogenbosch met de realisatie van het Centrumplan. Het project is gelegen aan de Rosmalensedijk tussen de nieuw gerealiseerde school Campus aan de Lanen en de nieuw te realiseren fiets- en voetbrug over de Groote Wielenplas.

Het toekomstige centrum vormt letterlijk het hart van De Groote Wielen, met alle voorzieningen binnen handbereik. Een wijkwinkelcentrum van ca. 7.000 m2 met twee supermarkten en diverse dagwinkels, een gezondheidscentrum en een mooie kade met een gezellig plein aan de waterplas met kleinschalige horeca. Het nieuwe winkelcentrum komt in de plaats van de tijdelijke winkels op de hoek van de Groote Wielenlaan/Vlietdijk. De combinatie van de horecagelegenheden, winkels en verschillende recreatiemogelijkheden maakt het Centrum dadelijk hét centrum van de hele wijk.

Naast de commerciële ruimtes worden er 10 grondgebonden woningen en 90 appartementen gerealiseerd verdeeld over 4 bouwblokken. Meer informatie hierover? Kijk dan op www.centrumgrootewielen.nl

Werkzaamheden
Voordat we de hoogte ingaan bestaan de werkzaamheden uit het ontgraven van de bouwblokken, het aanbrengen van de prefab funderingspalen en de realisatie van de funderingen en een parkeerkelder. Met name het aanbrengen van de funderingspalen brengt geluidshinder met zich mee.

Planning
Volgens de prognose planning zullen de bouwwerkzaamheden plaatsvinden tot en met het eerste kwartaal 2024. Het project duurt ongeveer 2 jaar. Het bouwverkeer zal in die periode via de Rosmalensedijk worden omgeleid.