OPENING TIJDELIJKE LOCATIE CAMPUS AAN DE LANEN

OPENING TIJDELIJKE LOCATIE CAMPUS AAN DE LANEN

Het zal je niet ontgaan zijn: de komst van Campus aan De Lanen in de Groote Wielen. Eind augustus is het tijdelijke gebouw in gebruik genomen. Het definitieve gebouw van dit leer- & ontwikkelcentrum voor kinderen zal in de toekomstige buurt Centrum komen.

Tijdelijke locatie
Campus aan de Lanen is na de zomer van 2018 gestart in een tijdelijk onderkomen, aan de Lunersingel 181 in Rosmalen. De tijdelijke huisvesting is een gebouw met veel ruimte, openheid, goede lichtpunten en een goede akoestiek. Frouke Boel, directeur Campus aan De Lanen: “De campus biedt opvang en onderwijs onder één dak voor kinderen van 0 tot en met 14 jaar. Een uniek concept waarin kinderopvang, basisonderwijs en voortgezet onderwijs samenwerken.”

EVKR5984

Campus aan De Lanen biedt nu plaats aan 15 kinderen en Kindcentrum de Hoven heeft ruim 70 leerlingen in het tijdelijke schoolgebouw. De permanente campus moet uiteindelijk plek bieden aan zo’n 500 leerlingen. “De nieuwe school is nodig omdat er in totaal 1200 nieuwe woningen komen in het nieuwste deel van De Groote Wielen. De allereerste bewoners kunnen vermoedelijk binnenkort hun woningen in”, laat Cees van de Kreeke, projectmanager van de gemeente ‘s-Hertogenbosch weten.

Buiten leren
Een van de speerpunten van Campus aan De Lanen is buiten en bewegend leren. Vanzelfsprekend zal de nu nog grijze buitenruimte groener, avontuurlijker en uitnodigend gemaakt worden om het onderzoekend leren te stimuleren bij de kinderen. Frouke: “We zijn ontzettend blij met de toezegging van de gemeente ’s-Hertogenbosch om ons te helpen met het vergroenen van de buitenruimte. Een landschapsarchitect van de gemeente gaat ons hierbij helpen. Hij heeft een uitdagend ontwerp gemaakt, passend bij onze wensen. Op zaterdag 22 september is er een grote tuinklusdag op het terrein en zal het ontwerp goed zichtbaar worden. Ouders en andere betrokkenen gaan die dag samen aan de slag om de buitenruimte groener en spannender te maken. Denk aan vlinderstruiken en het afkoppelen van regenpijpen, zodat regenwater terug de bodem in kan lopen. “Ik zie het als een noodzaak om zowel de kinderen iets bij te brengen, maar ook om wat groen terug te geven aan de wijk met haar bebouwing en vele ontwikkelingen”, zegt Frouke enthousiast.

IMG_8388

Officiële opening
Ondanks dat de leerlingen al enkele weken gebruik maken van het noodgebouw, zal de officiële opening plaatsvinden op woensdag 10 oktober. De kinderen gaan hiervoor het programma samenstellen en de uitnodigingen maken. Iedereen die nieuwsgierig is naar het gebouw of de vervolgplannen is welkom om dan een kijkje te komen nemen. Meer informatie volgt op de website van Campus aan De Lanen.