Opening nieuwe school Campus aan De Lanen

Opening nieuwe school Campus aan De Lanen

Onder groot enthousiasme van kinderen, ouders en teamleden betrok Campus aan De Lanen op 10 januari haar nieuwe pand aan de Korte Beemden in de nieuwbouwwijk De Lanen. De Campus  zat drie en een halfjaar op een tijdelijke locatie. Op deze nieuwe plek ervaren de kinderen weer de ruimte die ze nodig hebben om zich te kunnen ontwikkelen. Dit sluit volledig aan op de visie van Campus aan De Lanen.

Campus aan De Lanen biedt opvang en onderwijs onder één dak voor kinderen van 0 tot 15 jaar. Een eigentijds concept waarin kinderopvang, basisonderwijs en voortgezet onderwijs samenwerken.

Bij het ontwerpen en inrichten van de leeromgevingen liet Campus aan De Lanen zich inspireren door de natuurlijke omgeving en alles wat daarbij hoort. Iedereen begrijpt de positieve effecten van de verbinding met de natuur. Natuurlijke aspecten als daglicht, planten, zicht op groen en natuurlijke ventilatie verbeteren de productiviteit en bevorderen het leren. Dit is zoveel mogelijk in de inrichting toegepast, volgens de ideeën van “biofilisch design”. Biofilisch design komt neer op de ‘ervaring’ van de ruimte, de omgeving en het gebouw. Hoe beleef je het, wat zie je, hoe voel je je?

De buitenruimte rond het gebouw is van grote waarde voor Campus aan De Lanen. Voor het natuurlijke ontwerp van de “Buitenlanen” is er goed geluisterd naar de input van de kinderen en zijn de ervaringen van de afgelopen jaren meegenomen. Er zijn verschillende speel- en leerplekken ontstaan rondom het gebouw.

Op vrijdag 11 maart staat de officiële opening van Campus aan De Lanen gepland.