Open Watersportdag De Groote Wielen

Open Watersportdag De Groote Wielen

Op zondag 10 juni 2018 vindt van 11.00 – 16.00 uur de jaarlijkse Open Watersportdag van Watersportvereniging De Groote Wielen te Rosmalen plaats. Tijdens de Open Watersportdag kunnen bezoekers allerlei watersporten uitproberen. Zo kun je je vanaf 10 uur ter plekke inschrijven voor een proefles zeilen, surfen, kayak of SUP (€5,- p.p. per keer).

De proeflessen duren een klein uurtje. Voor de zeil- en surfcursus is de minimum leeftijd 8 jaar en een zwemdiploma is verplicht.

Elk jaar verbetert de locatie
De Watersportvereniging De Groote Wielen (WV DGW) is te vinden aan de Rosmalensedijk, recht tegenover het strandje. Zo hebben we dit voorjaar een nieuwe helling gekregen op onze eigen locatie, waardoor de kleinere boten, die bij ons op het terrein in de zomer opslag liggen, gemakkelijker in en uit het water kunnen.

Watersportcursussen en meer
De Watersportvereniging De Groote Wielen organiseert naast de Open Watersportdag ook in 2018 weer vele activiteiten. Zo staan de zeil- en surfcursussen inmiddels goed bekend en zijn ze erg populair, zowel bij jongeren als volwassenen. De inschrijving daarvoor is inmiddels geopend. “We willen graag de watersport voor iedereen in Rosmalen en omstreken mogelijk en toegankelijk maken”, aldus bestuursvoorzitter Olga Diemel.

Naast de cursussen organiseert WV DGW ook de jaarlijkse Nieuwjaarsduik, verschillende zeilclubwedstrijden en de Groote Snertrace. Olga: “Maar bovenal is het belangrijkste dat we een vereniging zijn waar liefhebbers van watersport lekker de plas op kunnen, ervaringen kunnen uitwisselen of waar je gewoon gezellig samen kunt zijn.”

Leden van WV DGW kunnen tijdens de Open containerdagen (ongeveer 1x per maand) verenigingsmateriaal gebruiken en zo eens een andere watersport uitproberen. Meer weten of lid worden? Kijk op de site.

Beeld: Iris Wuijster fotografie