OJC Rosmalen wil buurtfunctie uitbreiden

OJC Rosmalen wil buurtfunctie uitbreiden

Voetbalvereniging OJC is natuurlijk geen onbekende in de woonwijk. Het complex staat pal tegen de Groote Wielen aan. De club wil al jaren meer betekenen voor de wijk en meer verbinding met de bewoners krijgen. Het idee dat het clubhuis, vooral overdag, meerdere activiteiten benut kan worden krijgt steeds meer vorm.

“Ons clubhuis kan meer voor De Groote Wielen betekenen dan alleen voetbal. Onze slogan is al jaren OJC, meer dan voetbal”, vertelt penningmeester Bernard Brouwer vol enthousiasme. Vorig jaar nam hij namens OJC een Vriendenloterij cheque van 10.000 euro in ontvangst. Dat geld wil de vereniging gebruiken om het complex aan te passen en geschikt te maken voor maatschappelijke activiteiten. Hiervoor moet er wel het nodige worden aangepast en verbouwd, want hoge staantafels en barkrukken zijn niet voor iedereen geschikt.

Functie voor de wijk
Mensen kunnen in de toekomst in het clubhuis ook overdag terecht voor een kopje koffie. In de avonden en weekenden kon dat natuurlijk al. Een mooie koppeling naar de plannen die er zijn om in de toekomst een wandel- en fietsroute van en naar de Groote Wielen aan te leggen. Maar er kunnen ook werkplekken ontstaan en bijeenkomsten of andere activiteiten plaats vinden. Voor jong en oud. Zo creëren we een plek voor diverse doelgroepen.

Bernard: “Daarnaast willen we maaltijden aan gaan bieden, met hulp van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Uit onderzoek blijkt dat er belangstelling is om eenvoudige maaltijden te serveren. Voornamelijk voor ouders en kinderen die hier trainen  rond etenstijd.

Afhankelijk van het bijeenbrengen van de nodige financiering  wil OJC in de zomer gaan verbouwen zodat de verenging bij aanvang van het nieuwe sportseizoen klaar is.