Nieuwe tijdelijk school in het Centrum

Nieuwe tijdelijk school in het Centrum

De eerste palen zijn de grond ingeslagen. Hiermee is het startsein gegeven voor de bouw van Campus aan De Lanen, waar eveneens KC de Hoven met twee groepen gaat draaien. Ook is de ‘kiss and ride’-strook aangelegd. Beetje bij beetje beginnen de contouren van het gebouw van Campus aan De Lanen te ontstaan. Nog maar een paar weken en dan staat het gebouw er… Naar verwachting gaan de deuren op 20 augustus met een grote zwaai open.

Campus
Tijdelijke huisvesting
Campus aan De Lanen heeft voor de tijdelijke huisvesting een mooie plek toegewezen gekregen: de Lunersingel 181 in Rosmalen. Een van de speerpunten van Campus aan De Lanen is buiten leren. Aangezien de campus voorlopig in een tijdelijke voorziening gehuisvest is, is het team op zoek naar mogelijkheden om de buitenruimte groener, avontuurlijker en uitnodigend te maken om onderzoekend te leren. Frouke Boel, directeur Campus aan De Lanen: “Er wordt hard gewerkt aan het ontwerpen van een aantrekkelijke buitenruimte. Dat is altijd lastiger dan bij een definitieve voorziening. Zeker aangezien er bij de tijdelijke huisvesting enkel een grijs tegelplein wordt opgeleverd. Inmiddels hebben we een hovenier gevonden die met ons mee wil denken hoe we de buitenruimte kunnen vormgeven, van materialen tot aan beplanting om de biodiversiteit te vergroten.”

Hierbij kan de campus alle hulp en input gebruiken. Heb jij ideeën, kun je materialen leveren (denk aan boomstammen, hout en beplanting) of wil je graag je handen uit de mouwen steken tijdens een klusweekend in september? Laat dat dan even weten via info@campusaandelanen.nl “We hopen op hulp van zoveel mogelijk ouders en andere betrokkenen, om samen het schoolplein groener en spannender te maken”, zegt Frouke enthousiast! 

campus1

campus5

campus2

campus3
sfeerimpressies Campus aan De Lanen en KC De Hoven

Route bouwverkeer
Na de zomer wordt gestart met de bouw van woningen in het oostelijke deel van De Lanen. Bouwverkeer mag alleen gebruik maken van de route Koornwaardlaan en Lunersingel en mag niet op de rijbaan ten noorden van de tijdelijke Campus aan De Lanen komen. Verder is het voor bouwverkeer verboden om gebruik te maken van de brug over de Groote Wielenplas.route bouwverkeer

Campus aan De Lanen is vanuit de Hoven gemakkelijk en veilig te bereiken via het fietspad dat inmiddels is aangelegd. Kinderen die met de auto worden gebracht, kunnen uitstappen op de ‘kiss and ride’ strook.