Nieuw bedrijfsverzamelgebouw op De Groote Vliet

Nieuw bedrijfsverzamelgebouw op De Groote Vliet

Op bedrijventerrein De Groote Vliet wordt druk gebouwd aan een bedrijfsgebouw waarin onder meer autowasstraat Q-wash, RaKo-Printing wat gespecialiseerd is in bedrukkingen en beletteringen, Adrisk bedrijfsadministratie en verzekeringen en personal trainingsbedrijf Optimum Change zich gaan vestigen. De ondernemingen slaan de handen ineen voor de realisatie van dit gebouw. Het bedrijfsverzamelgebouw wordt momenteel tussen de Gamma, Basic Fit en de Blauwe Sluisweg ontwikkelt.

Bedrijfsverzamelgebouw
Het nieuwe bedrijfsverzamelgebouw vormt de entree naar bedrijvenpark De Groote Vliet. Het gebouw is opgezet in een L-vorm, met een hoogteaccent op de hoek van de Blauwe Sluisweg en de Groote Vlietlaan.

Architect Daniek Reijnders: “We hebben gezocht naar een uniform gebouw, waar de diverse ondernemers onder één dak hun bedrijfsactiviteiten kunnen laten floreren. De verschillende activiteiten van de ondernemingen vraagt om verschillende vloerhoogtes in het bedrijfsverzamelgebouw. In de zoektocht naar maat, schaal én de wens om deze verschillende vloerhoogtes samen te brengen achter één schil, is de oplossing gevonden in een vijfdeling van de gevel. De hogere plint biedt ruimte aan functionele openingen zoals toegangsdeuren en overheaddeuren. Boven de plint bestaat de gevel uit lichte doorlopende stroken. Tevens wordt op de tweede hoek aan de Blauwe Sluisweg een accent gemaakt met delen die in de avonduren het gebouw doen oplichten.”

Opening carwash
Q-wash betrekt de volledige begane grond. Het wassen van auto’s kan aan de lange zijde van het gebouw naar verwachting vanaf half maart. Tevens fungeert de autowasstraat als een soort van showroom aan de Blauwe Sluisweg. Op de hoek kijkt Adrisk over het landschap, en RaKo-Printing kun je vervolgens in het midden vinden.

De vestiging aan de Groote Vlietlaan wordt voor Optimum Change hun tweede locatie. Zondag 1 maart openen zij en is er een open dag. Kun je meteen een kijkje nemen!