Nieuw basketbalveld en pannakooi in De Groote Wielen

Nieuw basketbalveld en pannakooi in De Groote Wielen

Op dinsdag 10 mei openden wethouder Roy Geers samen met meer dan 100 leerlingen van Campus aan de Lanen twee gloednieuwe sportvoorzieningen in De Groote Wielen. Het basketbalveld en de pannakooi zijn onderdeel van het nieuwe grote park tussen De Lanen en het Centrum.

Wethouder Roy Geers: ‘Het is geweldig dat vooruitlopend op de opening van het nieuwe park dit basketbalveld en deze pannakooi al beschikbaar zijn. Dan kunnen de kinderen hier al volop aan de slag met sport en spel. En de groene omgeving maakt het straks nog mooier.”

Sportief spektakel
Sport Alliantie Rosmalen zorgde voor het sportprogramma. Met een combinatie van trefbal, basketbal en korfbal. Aan beweging en voldoende stappen dus geen gebrek.

Initiatief van bewoners
Het basketbalveld is er gekomen dankzij de omwonenden. Tijdens een inloopavond over het nieuwe park spraken zij hun wens voor een basketveld uit. De gemeente heeft uiteindelijk een heel veld aangelegd inclusief professionele belijning.

Park met veel groen
Het gehele park wordt na de zomer geopend. Tot die tijd krijgen de planten en grassen de kans om te groeien. Ook voor de aanleg van riool en bouwwegen is het nodig de bouwhekken nog even te laten staan. In het najaar van 2022 plant de gemeente de laatste bomen en struiken.

De plattegrond van het park vindt u hier.

fotografie: Angeline Swinkels