Maak kennis met wijkmanager Ton van Helvoort

Maak kennis met wijkmanager Ton van Helvoort

Sinds 1 maart is Ton van Helvoort vanuit de gemeente aangesteld als wijkmanager voor De Groote Wielen. Binnen zijn functie zoekt hij naar mogelijkheden om gezamenlijke belangen van de wijk op tafel te krijgen. Wellicht heb je hem al ontmoet, of lees verder en maak nader kennis met hem.

“Mijn taak is het fungeren als schakel tussen gemeente en wijk. Dat betekent dat ik in beeld kom als de gebruikelijke rechtstreekse contacten tussen wijk, wijkbewoners en gemeentelijke afdelingen niet goed verlopen. Ik kan dan als een soort van smeerolie dienen tussen wijk en gemeente en tussen de raderen van de ambtelijke organisatie.” zegt Ton.

Ook heeft hij contacten met diverse organisaties die actief zijn in de wijk. Denk hierbij aan sociale aangelegenheden, veiligheid en de (fysieke) inrichting en het beheer van de wijk. Ton: “Met verschillende beroepskrachten van organisaties als zorg- en welzijnswerk, politie, woningcorporaties, stadstoezicht en beheer openbare ruimte bespreek ik regelmatig de ontwikkelingen in de wijk. Wat gaat goed, wat niet of waar valt iets te verbeteren? Ook bespreek ik met de wijkraad de voortgang van diverse zaken in de wijk: van verkeersveiligheid tot het gebruik van Windkracht 5.”

Mocht je vragen hebben, dan is hij bereikbaar via 06 – 51 29 45 75 of per mail op t.vanhelvoort@s-hertogenbosch.nl