Maak kennis met kv STIP

Maak kennis met kv STIP

kv STIP is een nieuwe korfbalvereniging gevestigd in Rosmalen. De sportclub is per juli ontstaan uit een samenwerking van de Maaskanters uit Well en RoDeBo uit Rosmalen. Tijdens het veldseizoen wordt er gesport op het sportcomplex de Groote Wielen, in het zaalseizoen gebeurt dit in verschillende sporthallen in De Groote Wielen, Rosmalen en ’s-Hertogenbosch. Kortom, een echte aanwinst voor de sportievelingen in de wijk!

Samenspel
Voorzitter Wim van den Oord: “Wij zijn een kleine en jonge vereniging in de wijk Groote Wielen in ‘s-Hertogenbosch. Wij zijn een gemengde korfbalvereniging. Dit betekent dat jongens en meisjes in één team samenspelen. We hebben op dit moment 5 teams in diverse leeftijden. Dit geldt voor het komende seizoen 2018-2019 voor alle teams.

Korfbal is van oorsprong een Nederlandse balsport die zowel buiten als binnen wordt beoefend, waardoor het hele jaar door wedstrijden gespeelt worden. “De thuislocatie van kv STIP, wat betreft buitenseizoen, is het sportcomplex De Groote Wielen. De andere helft van het jaar trainen wij in verschillende zalen in ‘s-Hertogenbosch. De wedstrijden in het zaalseizoen vinden eveneens op verschillende locaties plaats”, zegt Wim.

Meer dan trainingen en wedstrijden
Naast de wedstrijden kun je de sportclub tegenkomen op andere evenementen in de wijk, denk hierbij aan het KOM-festival, waar ze jaarlijks korfbalclinics geven. Maar ook geven ze workshops op diverse basisscholen in de omgeving en worden er regelmatig activiteiten georganiseerd voor de leden. Wim: “Naast een leuke sport met een veel wedstrijden biedt kv STIP ook nog veel gezelligheid.”

Voor meer informatie over de club, kun je terecht op www.kvstip.nl of mailen naar info@kvstip.nl