Laadpalen in jouw wijk? Denk mee, doe mee!

Laadpalen in jouw wijk? Denk mee, doe mee!

Steeds meer mensen gaan elektrisch rijden. Dat stimuleert de gemeente graag, want dit draagt bij aan een leefbare en schone gemeente. Om elektrische auto’s op te laden, plaatsen we de komende jaren meer laadpalen in alle wijken en dorpen van de gemeente ’s-Hertogenbosch. Zo kan iedereen die elektrisch rijdt of wil gaan rijden, gemakkelijk de auto opladen. Ook faciliteren en stimuleren we hiermee het gebruik van elektrische deelauto’s.

Beste plek voor nieuwe laadpalen in jouw buurt
Wat zijn volgens jou de beste openbare parkeerplekken voor het opladen van auto’s in jouw buurt? Daarover kun jij meedenken! Je kunt reageren op de locaties die de gemeente voorstelt en ook nieuwe locaties aandragen.

Al jullie inbreng nemen we mee om de toekomstige locaties voor laadpalen vast te leggen.

Elektrisch laden en parkeren
Aansluitend bij de behoefte, plaatsen we de komende jaren stapsgewijs de laadpalen op de locaties. Het aantal laadpalen groeit mee met het aantal elektrische auto’s. We zorgen dat er evenveel parkeerplekken blijven, passend bij het aantal elektrische en brandstofauto’s (benzine en diesel).

Denk mee, doe mee!
Wil jij ook meebepalen waar openbare laadpalen in jouw wijk de komende jaren komen? Denk dan met ons mee! Dat doe je door op deze interactieve kaart aan te geven welke locaties volgens jou geschikt zijn voor het plaatsen van laadpalen.

Afbeelding1

Laadpalen in west en de binnenstad liggen vast
Bewoners uit de Binnenstad en West hebben in het najaar van 2020 al mee kunnen denken over geschikte plekken voor laadpalen in hun buurt. Na afweging van alle inbreng zijn de toekomstige locaties voor laadpalen in deze wijken vastgelegd. Ze zijn te vinden in deze kaart. Op deze locaties kun je niet meer reageren.