Kloosterdijck: ontwikkeling 4e klooster Vlietdijk

Kloosterdijck: ontwikkeling 4e klooster Vlietdijk

Vlietdijk vormt de verbinding tussen Rosmalen en De Groote Wielen en is daardoor dé entree van de wijk. De parkachtige inrichting maakt Vlietdijk bovendien tot de grootste aaneengesloten groene buitenruimte van De Groote Wielen. Met circa 40 woningen per hectare heeft Vlietdijk de hoogste bebouwingsdichtheid van het gebied. Toch oogt deze buurt absoluut niet vol omdat de woningen geclusterd zijn op vier plaatsen. Daaromheen is volop ruimte voor mooie groene parken. De woningen en appartementen in Vlietdijk doen qua indeling en materiaalgebruik denken aan robuuste kloosters van weleer. De buurt heeft vier deelgebieden die ieder door een andere architect zijn ontworpen. Inmiddels heeft Janssen de Jong Projectontwikkeling de eerste fase van de omgevingsdialoog voor plan Kloosterdijck afgerond.

Omgevingsdialoog
Het voorlopig ontwerp van het nieuwbouwplan is gereed en afgestemd met Welstand. Zij zijn van mening dat het plan goed binnen de stedenbouwkundige kaders past en voldoet aan het beeldkwaliteitsplan. De ontwikkelaar werkt het ontwerp momenteel verder uit.

In juni is er een digitale omgevingsdialoog gehouden onder wijkbewoners. Renée van Hoof, projectmanager bij Janssen de Jong Projectontwikkeling: “We hebben de buurt middels een brief geïnformeerd over het plan en verwezen naar een website voor de uitgebreide toelichting over de opzet van het plan en ontwerpvisie van de architect. Ook was hier de gelegenheid om een reactie achter te laten op het plan. Wij hebben een aantal reacties ontvangen, die wij opnemen in een verslag. Dit verslag betrekt de gemeente ’s-Hertogenbosch bij de beoordeling van het plan. Tevens hebben we de buurt geïnformeerd over de bestemmingsplanprocedure die binnenkort zal volgen. Omdat de bouw van de grondgebonden hoek- en tussenwoningen niet aan de regels van het bestemmingsplan voldeed, zal er een nieuw bestemmingsplan in procedure gebracht worden. Omwonenden hebben dan uiteraard wederom de gelegenheid om een zienswijze in te dienen.”

Kloosterdijck2 Kloosterdijckschetsimpressies

Kloosterdijck
Kloosterdijck biedt ruimte aan 30 koopwoningen, onderverdeeld in 8 hoek- en 22 tussenwoningen in verschillende groottes. De woningen bestaan uit 2, 3 of zelfs 4 woonlagen en hebben allemaal platte daken. “Kloosterdijck wordt écht een gave plek om te wonen! Een bijzonder nieuwbouwplan dat als een echte eyecatcher op een terp komt te liggen, omringd door water en omkaderd door een mix aan grasland, bomen, water en riet. Het plan is aan de buitenzijde één geheel, robuust en karakteristiek! Het complex is markant vormgegeven met een entreebrug aan de westzijde, doorgangen aan de noord- en oostzijde en het balkon aan de oostzijde, als een venster, met uitzicht op de Hooiwagen en het omliggende grasland. Lichte gevels met bijzondere metselwerkdetails en veel groen. Een fijne intieme plek, sfeervol ingericht met ruimte voor parkeren, spelen én ontmoeten!”, laat Renée weten.

Naar verwachting zal het plan begin 2021 in verkoop gaan. Op de hoogte blijven? Inschrijven voor de nieuwsbrief doe je via www.kloosterdijck.nl