Feestelijke start bouw ‘Het Goede Leven in De Lanen’ met corona-proof tintje

Feestelijke start bouw ‘Het Goede Leven in De Lanen’ met corona-proof tintje

De bouw van 8 koopwoningen en 12 huurwoningen is vandaag officieel gestart op de bouwplaats van project ‘Het Goede leven in De Lanen’. Normaal gaat een mijlpaal als deze gepaard met een samenkomst van toekomstige bewoners en andere betrokkenen bij het project. Vanwege het coronavirus heeft Van Wanrooij bouw & ontwikkeling het draaiboek wat aan moeten passen. Wethouder Roy Geers boorde de eerste bodemlus voor de warmtepomp in de grond. Hij deed dit in het bijzijn van Clemie van Wanrooij, directeur Van Wanrooij Bouw & ontwikkeling, maar zonder publiek.

Aan de Noordzijde van De Lanen verrijst de tweede fase van project ‘Het Goede leven in De Lanen’. Kenmerkend voor De Lanen zijn de diversiteit aan nieuwbouwwoningen, de groene en waterrijke omgeving.

Eerder realiseerde de ontwikkelaar in de eerste fase 44 woningen, waar nu naar volle tevredenheid wordt gewoond. Deze tweede bouwfase omvat 8 hoek- en tussenwoningen, met zicht op de Hustenweg, en 12 huurwoningen ten behoeve van het middeldure segment. Deze gaan waarschijnlijk medio november in de verhuur bij Boumij makelaars.

Wethouder Roy Geers: “Ik ben blij met de bouw van deze woningen. Het is een welkome toevoeging aan De Lanen, met een mooie mix van huur- en koopwoningen. We zien dat aan beide behoefte is. Mensen willen een woning kunnen kiezen die bij hen past. Ik ben ervan overtuigd dat de toekomstige bewoners hier met heel veel plezier gaan wonen. In een waterrijke woonwijk met zo’n beetje alle voorzieningen in de buurt. Het goede leven, hier in De Lanen, is dan ook zeker van toepassing.”

Duurzame woningen
Alle woningen worden toekomstbestendig gebouwd en zijn uiterst duurzaam, ze worden uitgevoerd volgens de BENG norm (Bijna Energie Neutraal Gebouw). Dit wil zeggen dat gevels, vloeren en daken beschikken over een hoge isolatiewaarde. De woningen krijgen daarnaast geen gasaansluiting meer, maar worden uitgerust met een warmtepomp installatie. Van Wanrooij: “In dit project wordt in iedere woning een zogenaamde warmtepomp met bodemlussen toegepast. De warmtepomp onttrekt warmte uit de aardbodem via lussen in de grond dat via een warmtewisselaar wordt omgezet in warmte voor de vloerverwarming én warm tapwater. Een groot voordeel is dat je er in de zomer zonder meerkosten ook je huis mee kunt koelen. Je hebt hiermee dus een comfortabel en energiezuinig huis dat helemaal op de toekomst is voorbereid!” Aan de wethouder de eer om de allereerste bodemlus in de grond te boren en hiermee het startsein voor de start bouw te geven. “Dit sluit naadloos aan bij de duurzaamheidsambities die wij als gemeente ’s-Hertogenbosch voor ogen hebben”, zegt Geers.

Ondanks het virus
Nu het coronavirus de wereld stevig in zijn greep houdt, vragen veel toekomstige kopers zich af wat dit betekent voor de voortgang van de bouw van de woningen. “We zetten alles op alles om de afgesproken dienstverlening te garanderen. Naar verwachting vindt de sleuteluitreiking begin 2021 plaats”, laat van Wanrooij weten. De bouwsector heeft noodzakelijke maatregelen getroffen om de verspreiding van het virus tegen te gaan, overeenkomstig met de richtlijnen van de overheid en van het RIVM. Dit betekent dat wordt gewerkt in kleinere ploegen en dat gelijktijdige aanwezigheid van groepen collega’s, bijvoorbeeld rond lunchtijd, wordt vermeden. Door deze maatregelen kan de realisatie dus doorgaan. “Dat ondanks de corona-aanpassingen de bouw van deze duurzame woningen wordt opgepakt, is positief voor de gehele wijk”, voegt Geers toe.