over DE WONINGEN / centrum

Het CentrumIn totaal komen er maximaal 600 woningen bij in deze buurt. Daarvan wordt zo’n 25% sociale huurwoning. Ook komen er middeldure huurwoningen en koopappartementen. Tussen de Vesting en Tuinenrijk ligt schoolgebouw ‘Campus aan de Lanen’.

Tuinenrijk
Allereerst worden circa 150 woningen, gelegen in het noordelijk deel van het Centrumplan genaamd Tuinenrijk, ontwikkeld door Hertogbouw en Foruminvest. Het gaat om een mix van korte rijwoningen, tweekappers en vrijstaande woningen. Deze woningen zijn verdeeld over 4 clusters, waarbij elk cluster een eigen gemeenschappelijke binnentuin krijgt. Naar verwachting komen de eerste woningen begin 2022 in verkoop.

Tuinenrijk is een groene woonbuurt waar binnentuinen met bijvoorbeeld diverse fruitbomen en moestuinen gezamenlijk door de bewoners kunnen worden gebruikt. De daadwerkelijke inrichting van de binnentuinen wil de gemeente samen met de toekomstige bewoners ontwerpen. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijf je dan voor de nieuwsbrief via www.wonenintuinenrijk.nl

Vesting

In het midden van het plangebied worden 6 bouwblokken gerealiseerd door Zayaz, Hertogbouw en Rialto die samen Vesting vormen. Hier worden circa 320 huur- en koopwoningen gebouwd voor verschillende doelgroepen.

Bekijk de projectwebsite www.wonenincentrumdegrootewielen.nl voor meer informatie over de 43 koopappartementen, 47 huurappartementen en 10 eengezinswoningen die in maart 2022 in verkoop gaan. Interesse? Maak het bekend op de website.

Waterpark
Daarnaast worden er circa 130 appartementen, direct grenzen aan de waterplas, gebouwd door Rialto, Van Wanrooij en Hertogbouw. Deze zone wordt Waterpark genoemd. Elk plan bevat ongeveer 45 woningen / appartementen.