BRUG OVER DE GROOTE WIELENPLAS GEOPEND

BRUG OVER DE GROOTE WIELENPLAS GEOPEND

Wethouder Eric Logister opende samen met bewoners op 3 maart de nieuwe brug over de Groote Wielenplas. De brug is maar liefst 85 meter lang. Hij is geïnspireerd op het weidse landschap en de rietkragen rond de Groote Wielenplas.

De brug is in eerste instantie alleen geopend voor fietsers en voetgangers. Zodra de temperatuur stijgt, wordt de laatste asfaltlaag aangebracht op de aangrenzende wegen. Vanaf dan is de brug open voor al het verkeer en verbindt de brug de zuidkant van De Groote Wielen met de nieuwe woonbuurt De Lanen aan de noordkant.

Verbinding
“De eerste woningen in de Lanen worden in de loop van maart opgeleverd. Dus fantastisch dat we de brug op tijd in gebruik kunnen nemen voor de nieuwe bewoners. Deze mooie nieuwe brug hebben we hard nodig. Want er wordt de komende jaren volop gebouwd aan de noordkant,” aldus wethouder Eric Logister.

In De Lanen komen 730 nieuwe woningen. En na De Lanen volgt Het Centrum met een compleet nieuw winkelcentrum en ongeveer 500 woningen en appartementen. Op termijn komt ook de zogeheten noordoosthoek in beeld voor nog eens 2.000 woningen.

Afbeelding1

Afbeelding2

Afbeelding3

Afbeelding4fotografie: J van Strien