Bewoners betrekken hun nieuwbouwwoning in De Zonkade

Bewoners betrekken hun nieuwbouwwoning in De Zonkade

In de maand oktober vind de oplevering plaats van de woningen aan De Zonkade – Watertuinen in de projecten van Van den Bosch Vastgoed (dam 1) en Heijmans (dam 2). De eerste bewoners hebben inmiddels de sleutel ontvangen van hun toekomstige woning, waar ze snel kunnen intrekken.

Zoals de naam ‘De Watertuinen’ aangeeft is de aanwezigheid van water in deze buurt een belangrijk thema. Het water is volop aanwezig en de vele bruggen versterken het watergevoel. Als afronding van De Watertuinen zijn aan de Noordzijde van de Zonkade drie dammen aangelegd. Deze dammen liggen in de Groote Wielenplas, wat zorgt voor een ultieme waterbeleving. De eerste dam is bebouwd door Van den Bosch, terwijl Heijmans aan de slag is gegaan  op de tweede dam.

Aan de derde dam zijn zes vrije kavels die worden uitgegeven door de gemeente ’s-Hertogenbosch. De woningen aan deze dam zijn nog niet gereed, al zijn de eerste twee woningen in aanbouw. Verwachting is dat binnen afzienbare tijd de bouw van de overige vier woningen ook van start gaat. Het woonrijp maken van de dam 1 én dam 2 wordt later dit jaar door de gemeente opgepakt.

Dam 1 met haar waterwoningen
Binnen het plan ‘Waterrijck’, zijn tien woningen gerealiseerd. Een kleinschalig nieuwbouwproject van Van den Bosch Vastgoed, Ze zijn bijzonder gelegen op het eerste eiland. De woningen worden door water  omgeven.

Watervilla’s op dam 2
De door Heijmans ontwikkelde en gebouwde watervilla’s (negen stuks) zijn begin oktober opgeleverd. De komende weken zullen de toekomstige bewoners hun nieuwe woningen verder afwerken en inrichten. Naar verwachting zullen alle kopers Kerst en nieuwjaar in hun nieuwe woning doorbrengen!