Aanleg pad en fietsenstalling voetbalvereniging OJC

Aanleg pad en fietsenstalling voetbalvereniging OJC

Over een paar maanden kun je maanden gebruik maken van het pad tussen het Hemaalpad en de bestaande fietsenstalling van OJC. Door de aanleg van dat pad ontstaat een korte ontsluiting voor langzaam verkeer vanuit de wijk en terug. Ook wordt er een fietsenstalling aan de zuidkant van OJC gerealiseerd.

Er komt een pad tussen het Hemaalpad en de bestaande fietsenstalling van voetbalverenging OJC, aan de noordkant van de voetbalvelden. Hiermee ontstaat er een korte ontsluiting voor langzaam verkeer vanuit de wijk en terug. De gemeente ’s-Hertogenbosch gaat dit pad dit voorjaar aanleggen. Naar verwachting kunnen mensen over ongeveer 2 maanden gebruik maken van het noordelijke pad.

Fietsenstalling
Ook gaat de gemeente een fietsenstalling realiseren aan de zuidkant van OJC. Deze stalling biedt plaats voor ongeveer 270 fietsen en is er ruimte voor het parkeren van (deel)scooters. De stalling zorgt voor meer fietsparkeercapaciteit en voor een afname van fietsverkeer op het binnenterrein van OJC. In principe gaat de fietsenstalling niet ten koste van autoparkeercapaciteit, de parkeervakken op het terrein wil de gemeente compenseren. Volgens planning start de gemeente in mei met de bouw.