Aanleg eerste speelplekken in De Lanen

Aanleg eerste speelplekken in De Lanen

Woensdag 17 juli wordt een start gemaakt met de aanleg van de eerste twee speelplekken in De Lanen. Bewoners kregen eerder dit jaar de mogelijkheid om te stemmen op hun favoriete ontwerp. Het ontwerp van Proludic kreeg de meeste stemmen. Komende weken worden de eerste speelvoorzieningen aangelegd in de buurt van Pastelblauw en Palissander.

Winnend ontwerp
De gemeente heeft vorig jaar 3 leveranciers gevraagd een ontwerp te maken voor 9 speelplekken in De Lanen. Zeven speelplekken zijn voor de leeftijdsgroep 0-6 jaar, een voor de leeftijdsgroep 0-10 jaar en een voor de leeftijdsgroep 6-12 jaar. De 3 leveranciers gaven eind januari elk een toelichting op hun ontwerp. Daarna konden bewoners per adres een stem uitbrengen op hun favoriete ontwerp. Het ontwerp van Proludic kwam hierbij als winnaar uit de bus.

De eerste speelplekken voor de leeftijdsgroep 0-6 jaar zullen deze zomer gerealiseerd worden. Bekijk onderstaand de schetsontwerpen van de speelplekken.

ontwerp1

ontwerp2

Voordat de speeltoestellen geplaatst worden voert de aannemer grondwerkzaamheden uit. Dit gebeurt tussen 9 en 16 juli. Vervolgens zullen de speeltoestellen op 17 juli geplaatst zullen worden. De speelplekken worden in de periode van 22 juli tot en met 2 augustus voorzien van kunstgras, en rondom de speeltoestellen zal nieuw gras worden ingezaaid. Naar verwachting zijn beide speelplekken op vrijdag 2 augustus af.

Vragen?
Neem dan contact op met de heer P. Roos, projectleider van de afdeling Projectmanagement & Voorbereiding. Hij is te bereiken via 073 – 615 51 55. Of stuur een mail naar openbareruimte@s-hertogenbosch.nl met als onderwerp ‘Aanleg speelplekken De Lanen’.